Μανιαδάκης: Με πίεσαν εισαγγελείς να ενοχοποιήσω πολιτικούς

Τη θέση του ότι δέχθηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα επανέλαβε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση της Novartis, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης.

Καταθέτοντας επί πέντε ώρες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, ο Ν. Μανιαδάκης έκανε λόγο για χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας.

Η κατάθεσή του έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μανιαδάκης, πριν από περίπου 10 μήνες, είχε επιχειρήσει να διαφύγει με όλη την οικογένειά του και την οικοσκευή στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, ενώ παράλληλα οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν το διαβατήριό του.

Πιέσεις από εισαγγελείς κι όχι πολιτικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή της υπόθεσης της Novartis από το 2012 έως και σήμερα. Μακροσκελή αναφορά έκανε ειδικά τις σχέσεις που είχε η Εισαγγελία Διαφθοράς με την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι εισαγγελείς της Διαφθοράς δεχόντουσαν έλεγχο και χειραγώγηση από την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Δεν έκανε αναφορά σε ονόματα της τότε ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ή άλλων πολιτικών προσώπων από τα οποία να δέχθηκε πιέσεις ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Αντίθετα, κατέθεσε ο κ. Μανιαδάκης ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis από την πλευρά των εισαγγελικών λειτουργών.

Ειδικότερα, όπως κατέθεσε, του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αναφερόμενος στη δίωξη του την χαρακτήρισε και πάλι «καθαρά πολιτική». Ακόμη, στράφηκε για ακόμη μια φορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και επισήμανε, ότι πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι «ανακριβή και αναξιόπιστα».

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε ότι υπάρχει σκάνδαλο στη Novartis και προσέθεσε: «Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η Δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει»

O δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς σε δήλωση του χαρακτήρισε «εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος». Και προσέθεσε ότι με την κίνηση τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here