Μάνα με δυο παιδιά χάθηκε στον Έβρο

Έρευνες για τον εντοπισμό μιας Ιρακινης  και των δύο ανήλικων παιδιών της διεξάγουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή των Μαρασίων του δήμου Ορεστιάδας.

Ο 50χρονος πατέρας και συζυγος πήγε στην Αστυνομία και είπε ότι μαζι με άλλα 10 ατομα επέβαιναν  χθες σε μια βαρκα που ανατράπηκε και ότι δεν μπορεσε μετά την ανατροπή να βρει ούτε τη σύζυγό του ούτε τα δυο τους παιδιά, ηλικίας 3 και 12 ετών αντιστοιχα.

Το δράμα με τους μετανάστες και πρόσφυγες απο αυτές τις περιοχές είναι ότι ειδικα οι γυναικες και τα παιδιά, κατά κανόνα δεν ξέρουν κολύμπι και οι άνδρες που παιρνουν τις σχετικές αποφάσεις, στηρίζονται ουσιαστικά στην πεποίθηση-ελπίδα ότι η βάρκα δεν θα ανατραπεί….
Ετσι χάθηκαν προ τριμηνου και τρια παιδιά με τη δασκάλα μητέρα τους, που ηταν μάλιστα και Τουρκοι και είχαν περισσότερες πιθανότητες να ξέρουν κολύμπι -όμως με τα ρουχα και τα παπουτσια που φορούν, καμια φορά δεν βοηθα ούτε το να ξέρεις κολύμπι σε ένα παράξενο ποτάμι σαν τον Έβρο…. Ο δάσκαλος πατέρας  τότε,  δεν μπορούσε να το πιστέψει, πώς έχασε τα πάντα μέσα σε ένα λεπτό,  επειδή πήρε την αποφαση να έρθουν στην Ελλάδα, επειδη τους καταδίωκαν ως γκιουλενιστές, επειδη ήλπισε σε μια καλύτερη ζωή για όλους τους….
Απελπισμένος ο 36χρονος  πατέρας  έκανε καθημερινά αναρτησεις ζητώντας βοηθεια να βρεθεί η γυναικα και τα παιδιά του… Ελπιζοντας ακομα και 3 μέρες μετά ότι υπήρχε πιθανότητα να βρει έστω και ένα παιδί του ζωντανό Είχε αναρτήσει τότε
«Ήμασταν συνολικά 11 άνθρωποι. Νομίζω ότι χτυπήσαμε σε βράχο, στη μέση του ποταμού. Το μωρό μας το κρατούσε η γυναίκα μου κι εγώ προσπαθούσα να κρατήσω τα άλλα δύο παιδιά μας. Ο Αχμέτ Εσάτ που είναι 7 ετών φορούσε σωσίβιο. Την γυναίκα μου την παρέσυρε το ρεύμα. Την είδα από μακριά που κρατήθηκε από ένα κλαδί. Της φώναξα: Χατιτζέ δεν σε εγκαταλείπω, θα σε σώσω».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here