Μαλακάσα: Επεισοδιακή διαμαρτυρία κατοίκων κατά προσφυγικής δομής

Ένταση και επεισόδια έλαβαν σήμερα (Κυριακή) στη Μαλακάσα, όταν κάτοικοι απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας διαμαρτυρόμενοι για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και την απέκλεισαν για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια –σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ.– κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την εθνική οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς το σημείο.

Οι αρχές προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Ωρωπίων, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος μίλησε στο ethnos.gr, υποστήριξε πως τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αναίτια υπήρξε επίθεση από τα ΜΑΤ, τη στιγμή που κάτοικοι επιχείρησαν να κλείσουν την Εθνική οδό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιασημάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Δήμος μας συμπαραστάθηκε στην αγωνία και στα αιτήματα των 500 κατοίκων της Μαλακάσας για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή με τους 3.500 μετανάστες. Τους έφεραν νύχτα μέσα στην καραντίνα. Δεν μιλήσαμε, δείξαμε κατανόηση. Κάθε μέρα όμως η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο… Να ξέρετε πως το χωριό ξεσηκώθηκε και απαιτεί λύσεις… Ενημερώσαμε τις αρχές και απάντηση δεν πήραμε. Ετσι αποφασίσαμε να κάνουμε την ειρηνική διαμαρτυρία και φάγαμε και ξύλο από πάνω».

Μάλιστα, ο δήμαρχος προειδοποίησε πως «εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει τις ευθύνες της η Μαλακάσα θα γίνει Βιετνάμ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here