Μαξίμου: «Θλιβερή η ανακοίνωση του Ποταμιού για τους πρόσφυγες»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 

«Θλιβερή» χαρακτηρίζει  το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού την ανακοίνωση του Ποταμιού για τους πρόσφυγες. «Είναι πραγματικά άξιο απορίας τι σχέση έχουν οι θέσεις του Ποταμιού για τους πρόσφυγες, με τις αντίστοιχες θέσεις της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

«Η ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν θα αναγνώριζε πολύ περισσότερο τις απόψεις της στην σημερινή θλιβερή ανακοίνωση του Ποταμιού», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη, αναφέρεται πως «έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας κ. Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί την γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη».

«Και έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία – με την διαμεσολάβηση της ΕΕ – έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ.Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» και είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα. Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την Άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την Άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί «λιάζονται» και το βράδυ εξαφανίζονται».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here