Μακρόν σε Τσίπρα: Στήριξα εξ αρχής τις προσπάθειες της Ελλάδας-Θα δουλέψουμε στενά για να αλλάξει Ευρώπη

Τηλεφωνική επικοινωνία σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, είχε σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν. Ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε νίκη απέναντι στην ακροδεξιά υποψήφια προσβλέποντας σε συνέχιση της στενής συνεργασίας, ενώ από τη πλευρά του ο Εμμ. Μακρόν τόνισε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν στο πλευρό της Ελλάδας από την αρχή, υποστηρίζοντας την αλλαγή στάσης της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Εμ. Μακρόν, υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα πως: «Στήριξα από την αρχή ως υπουργός του Ολάντ τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και υποστήριξα την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα».

Παράλληλα, απαντώντας στην «πρόσκληση» Τσίπρα για συνέχεια των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας, ο κ. Μακρόν, υπερθεμάτισε, σημειώνοντας: «Είναι βέβαιο ότι αν εκλεγώ θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας».

Με την τηλεφωνική αυτή συνομιλία, ο κ. Τσίπρας πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ ου κ. Μακρόν στις επαναληπτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, τη στιγμή που ο υποψήφιος της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζ.Λυκ Μελανσόν, που συγκέντρωσε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό(19,63%) δεν πήρε θέση εγκαλώντας και τους δύο μονομάχους για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα κοινωνικά κεκτημένα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here