Μακρόν σε Τσίπρα: Αλέξη, εγώ σου στέλνω και φρεγάτες να περιπολούν στην περιοχή-Η παρέμβαση του Ελληνα πρωθυπουργού-Ολο το παρασκήνιο

Εντονο ήταν το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων μέσα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο σχετικά με την απόφαση καταδίκης των προκλήσεων της Τουρκίας στην Αν. μεσόγειο και των κυρώσεων που πρέπει να ληφθούν. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε με έντονο τρόπο να υπάρξει σκληρή καταδίκη στο κείμενο όπως και ο Κύπριος Πρόεδρος.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε επιφυλάξεις για τη φράση «στοχευμένα μέτρα» ενώ η Ανγκελα Μέρκελ, ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί κι εξέφρασε ενόχληση γιατί δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα η πρόταση.

Τότε, το λόγο πήρε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κι απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε «εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here