Μακρόν σε Πούτιν: Κόκκινη γραμμή η χρήση χημικών στη Συρία

Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων στη Συρία θα αποτελούσε κόκκινη γραμμή και θα συναντούσε δυναμική γαλλική αντίδραση, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ρωσίας και σύμμαχο του καθεστώτος Άσαντ, Βλάντιμιρ Πούτιν, από το Παλάτι των Βερσαλλιών.

 

Ο Εμ. Μακρόν έθεσε με ευθύ τρόπο το ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη Ρωσία, ειδικά το θέμα των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, καθώς και την αντίθεσή του στα μέτρα που λαμβάνει το ρωσικό κράτος ενάντια στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Σε ερώτηση για τη μη χορήγηση διαπιστεύσεων σε δημοσιογράφους των ρωσικών κρατικών δικτύων Russia Today και Sputnik κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ. Μακρόν, παρουσία του κ. Πούτιν, χαρακτήρισε τα δύο μέσα «όργανα προπαγάνδας και όχι δημοσιογραφίας» όσον αφορά τη στάση τους κατά την προεκλογική περίοδο στη Γαλλία κατηγορώντας τα ότι διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις για να πλήξουν την υποψηφιότητά του.

Παρά τον αυστηρό του τόνο, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε ότι τόνισε στον κ. Πούτιν τη βούλησή του να ενισχύσει την εταιρική σχέση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Ρωσία, υπενθυμίζοντας τις ιστορικές σχέσεις φιλίας μεταξύ Παρισιού και Μόσχας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here