Μακρόν: Σε πέντε χρόνια θα έχει αποκατασταθεί η Παναγία των Παρισίων

Με ένα σύντομο διάγγελμά του ο Εμμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε προς τον γαλλικό λαό μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στην Παναγία τω Παρισίων κάνοντας λόγο για μία «καταστροφή». Εσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει πως «θα επισκευάσουμε τη Νοτρ Νταμ και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη από πριν».

«Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτή την καταστροφή σε μια ευκαιρία να ενωθούμε, έχοντας βαθιά επηρεαστεί από αυτό που ήμασταν στο τι πρέπει να είμαστε και να γίνουμε καλύτεροι από αυτό που είμαστε. Εναπόκειται σε εμάς να βρούμε το νήμα του εθνικού μας σχεδίου» δήλωσε ο Ε. Μακρόν και δεσμεύθηκε ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν σε πέντε χρόνια.

«Η φωτιά αυτή έκανε τους πάντες στη Γαλλία και στον κόσμο να έρθουν πιο κοντά και να παίξουν τον ρόλο τους. Οι ξένοι έκλαψαν, οι δημοσιογράφοι έγραψαν τα άρθρα τους, οι συγγραφείς ονειρεύτηκαν, οι φωτογράφοι μας έδειξαν τι συμβαίνει. Η Γαλλία έχει δει πολέμους και επαναστάσεις που κατέστρεψαν τις πόλεις, τα λιμάνια και τις εκκλησίες, αλλά κάθε φορά τα φτιάχνουμε ξανά» κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μετά το σοκ από τις εικόνες καταστροφής στην Νοτρ Νταμ, το μεγάλο ερώτημα παραμένει πόσο θα κοστίσουν τα έργα επισκευής, αλλά και το πόσος καιρός θα χρειαστεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here