Μακρόν: Προτείνει λύση δύο κρατών στο Μεσαανατολικό

Υπέρ της επανάληψης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για τη διευθέτηση του Μεσανατολικού μέσω της λύσης των δύο κρατών τάχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υιοθετώντας την πάγια θέση της Γαλλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και έχοντας στο πλευρό του τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου -με τον οποίο συναντήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι-, ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι η Γαλλία συμμερίζεται τις ανησυχίες του Ισραήλ για τον εξοπλισμό της σιιτικής οργάνωσης Χεσμπολάχ του Λιβάνου, ενώ καταδίκασε την εποικιστική δραστηριότητα.

Στο θέμα του Ιράν, ο κ. Μακρόν διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επιφυλακή για την εφαρμογή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης του 2015.

Ο δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες άνω της μίας ώρας στο προεδρικό μέγαρο, ενώ είχαν προηγηθεί εκδηλώσεις μνήμης για τις μαζικές συλλήψεις των Εβραίων στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ήταν η πρώτη φορά που σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρέστη Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε ότι η Γαλλία φέρει ευθύνη για τις μαζικές συλλήψεις Εβραίων στο Χειμερινό Ποδηλατοδρόμιο (Vel d’Hiv) του Παρισιού το 1942, ενώ μίλησε κατά του αντισημιτισμού και ρατσισμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here