Μακρόν: Να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει την απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν προχτές, στην 18η κινητοποίηση των «Κίτρινων Γιλέκων».

Το Σάββατο διαδηλωτές έκαψαν και λεηλάτησαν καταστήματα -ειδικά μπουτίκ πολυτελείας και ένα πολυτελές ρεστοράν, καθώς και μια τράπεζα. Σημειώθηκαν 11 τραυματισμοί (από τις φωτιές) και έγιναν 95 συλλήψεις.

Ο Μακρον συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης επί τούτου και δήλωσε ότι θα  λάβει «ισχυρά μέτρα» το συντομότερο δυνατόν για την αποτροπή νέων επεισοδίων το ερχόμενο Σάββατο.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές των «Κίτρικων Γιλέκων», μια ομάδα που ξεκίνησε ζητώντας τη μείωση του φόρου στα καύσιμα, αλλά έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα ευρύτερο αντικυβερνητικό κίνημα, διαδηλώνουν στη γαλλική πρωτεύουσα κάθε Σάββατο. Προχτές διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία περίπου 15.000 από 40.000 το προπερασμένο  Σάββατο. Στο Παρίσι διαδήλωσαν  οι 10.000 (απο τους προαναφερόμενους 15.000). Η  Αστυνομία εκτιμά ότι ναι μεν λιγοστεύουν οι διαδηλωτές, αλλά προχτές  περίπου  1.500 διαδηλωτές στο Παρίσι ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here