Μακρόν: Κάλεσε τους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα-Η Γαλλία θα αναλάβει τις ευθύνες της-Ζήτησε συνέχιση μεταρρυθμίσεων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοικτή πρόσκληση στους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε από το ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι η χώρα μας βγαίνει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται.

«Η Γαλλία θα αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτήν την προσπάθεια» υπογράμμισε και εγγυήθηκε τη φιλική στάση της χώρας του και τη στήριξή της στην κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, αλλά και για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, παρατήρησε ότι όλοι θέλουμε να είμαστε ελκυστικοί, θέλουμε τις κορεατικές, τις κινέζικες και τις αμερικανικές επενδύσεις, αλλά πρόσθεσε ότι αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε ξένες όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από Ευρωπαίους επενδυτές. «Καλούμε τους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο κ. Μακρόν επανέλαβε ότι η κρίση που βίωσε η Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια ήταν εκτός από ελληνική και ευρωπαϊκή και πρόσθεσε ότι στη διάρκειά της η Γαλλία ήταν παρούσα, καθώς οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν την εγκατέλειψαν, αλλά διατήρησαν τη δραστηριότητά τους. Η Γαλλία, πρόσθεσε, συνέχισε να δείχνει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, o κ. Μακρόν είπε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Τέλος, ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και αλληλεγγύη από την πλευρά της Ευρωζώνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here