Μακρόν : Εντατικολόγοι θα μεταβούν στη Βηρυτό

Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα στείλει στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και «πολλούς τόνους υγειονομικού υλικού» στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου η οποία συγκλονίστηκε χθες από δύο ισχυρές εκρήξεις που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 100 νεκρούς, σχεδόν 4.000 τραυματίες και εκτεταμένες υλικές καταστροφές, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μέσω Twitter.

«Εντατικολόγοι θα μεταβούν στη Βηρυτό το ταχύτερο δυνατόν για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία. Η Γαλλία ήδη άρχισε να στέλνει γιατρούς», πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει παράλληλα χρεοκοπία αλλά και την πανδημία του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος Μακρόν διαβεβαίωσε τον Λιβανέζο ομόλογό του Μισέλ Αούν ότι η Γαλλία θα προσφέρει στήριξη στη χώρα του και θα στείλει επίσης μέλη σωστικών συνεργείων.

Κατά τη διάρκεια συνδιάλεξης τους, εξέφρασε «την υποστήριξη του ιδίου και της Γαλλίας στον λιβανέζικο λαό», ανέφερε το Ελιζέ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε χθες βράδυ.

Νωρίτερα χθες, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «αδελφική αλληλεγγύη» της χώρας του στους Λιβανέζους μετά την καταστροφή, διαβεβαιώνοντας πως «η Γαλλία στέκεται στο πλευρό του Λιβάνου. Πάντα», σε μήνυμά του, συνταγμένο στα γαλλικά και στα αραβικά, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η Γαλλία έχει στενούς εμπορικούς δεσμούς με το Λίβανο και μεγάλη παροικια εκεί. Στο δε Λιβανο μεγάλο ποσοστό είναι και γαλλόφωνοι λόγω των στενών σχέσεων με τη  Γαλλία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here