Μακρόν: Ανέλαβε καθήκοντα με διακηρύξεις για ισχυρή Γαλλία κι ελαστική εργασία!

Τέλος εποχής σήμερα για  τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αφού υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τον διάδοχό του Εμμανουέλ Μακρόν, αποχώρησε αφού προηγουμένως  παρέδωσε στο νέο, 8ο πρόεδρο της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα κρατικά απόρρητα, μεταξύ των οποίων και τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Το ενδιαφέρον είναι ο νέος Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη νε ξεπερασθούν ι διαχωριστικές γραμμές στη Γαλλία, υποσχέθηκε μιά ισχυρή Γαλλία την οποία έχει ανάγκη η Ευρώπη και τάχθηκε υπέρ της ελαστικής εργασίας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Η τελετή 

Δέκα λεπτά νωρίτερα από τον σύζυγό της, είχε φτάσει στο προεδρικό μέγαρο η Μπριζίτ Μακρόν, για να παρευρεθεί στη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Φρανσουά Ολάντ.


Ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα κατοικεί στο Ελιζέ μαζί με τη σύζυγό του, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως επιθυμεί να δημιουργήσει μια επίσημη θέση Πρώτης Κυρίας. Μέχρι τώρα οι σύζυγοι των προέδρων δεν είχαν κάποιο επίσημο καθεστώς, παρόλο που διέθεταν συνεργάτες.

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων έφτασαν κι άλλοι συγγενείς του νέου προέδρου, όπως η αδελφή του με την οικογένεια της και η θετές του κόρες με τους συζύγους τους.Μήνυμα ενότητας από τον Εμμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη ομιλία του

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας κατά την πρώτη ομιλία του, αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, υποσχέθηκε να εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στην γαλλική κοινωνία, όπως φάνηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα εργαστεί για μία ισχυρή Γαλλία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον κόσμο. “Πρέπει να ξεπεράσουμε τους διαχωρισμούς και τη διχόνοια που υπάρχουν στην κοινωνία μας,” δήλωσε ο 39χρονος πολιτικός που εκλέχθηκε στο προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας στις 7 Μαΐου, μετά τη νίκη του επί της Μαρίν Λεπέν.
“Ο κόσμος και η Ευρώπη χρειάζονται την Γαλλία περισσότερο από ποτέ. Μία ισχυρή Γαλλία, η οποία μιλάει δυνατά για την ελευθερία και την αλληλεγγύη,” διακήρυξε ο Μακρόν.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι στη διάρκεια της προεδρίας του, η αγορά εργασίας θα γίνει περισσότερο ελαστική, ενώ θα καλλιεργηθούν συνθήκες που θα είναι φιλικές προς την επιχειρηματικότητα.
Παράλληλα, ο Μακρόν δήλωσε ότι η “καινοτομία” θα βρεθεί στο επίκεντρο των ενεργειών του στην προεδρία της Γαλλίας.

Νέος προσωπάρχης στο Ελιζέ

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν διόρισε σήμερα τον Αλεξίς Κολέ στη θέση του γενικού γραμματέα (προσωπάρχη) του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, την κορυφαία θέση της προεδρίας.Ο Κολέ, ένας 44χρονος απόφοιτος της γαλλικής σχολής δημόσιας διοίκησης ENA, στην οποία φοιτά η γαλλική ελίτ, ήταν προσωπάρχης του Μακρόν όταν ο νυν πρόεδρος ήταν υπουργός Οικονομίας και είχε δουλέψει προηγουμένως και για το υπουργείο Οικονομικών, ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του τότε υπουργού Πιέρ Μοσκοβισί.
Ο Φιλιπ Ετιέν, 61 ετών, πρώην πρεσβευτής στο Βερολίνο και επίσης απόφοιτος της ENA, διορίσθηκε στη θέση του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου, έγινε γνωστό από το προσωπικό του Μακρόν.

Ο Μακρόν θα διορίσει αύριο τον πρωθυπουργό και η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πηγή.

Η θετή κόρη του Μακρόν, κόρη της Μπριζίτ, Τιφέν, με τον σύζυγό της


Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here