Μακρή κατά Στουρνάρα: Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί

Θέμα παραίτησης του Γιάννη Στουρνάρα έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή  η οποία κατέθεσε σήμερα, όπως είχε προαναγγείλλει , μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί» ανέφερε η κ. Μακρή , με αφορμή  την κατάθεση της έκθεσης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η βουλευτής επέκρινε τον κ. Στουρνάρα για την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που επέλεξε να την υποβάλει, παραμονή του κρίσιμου Eurogroup αλλά και για τις αναφορές του περί πιθανής εξόδου της χώρας από το ευρώ και την Ευρωπαική Ενωση σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. «Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης», είπε, φωτογραφίζοντας τις συναντήσεις , το 2009, του τότε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Επικαλέστηκε μάλιστα πληροφορίες τραπεζικών κύκλων  σύμφωνα με τις οποίες από χθές το μεσημέρι έφυγαν από τις Τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου, πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, όπως σημείωσε, η επίπτωση φαίνεται και στο χρηματιστήριο. «Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθές τι να κάνουν με τα χρηματά τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here