Μακελειό στη Ράμπλα με ανατίναξη φορτηγού γεμάτου με μπουκάλες βουτανίου, σχεδίαζαν οι τρομοκράτες της Βαρκελώνης-Νεκρός ένας ακόμη δράστης στη Χιρόνα

Να ανατινάξουν την Ράμπλα στον αέρα με ένα φορτηγό γεμάτο μπουκάλες βουτανίου το οποίο θα πυροδοτούσαν στον πασίγνωστο πεζόδρομο, προκαλώντας πολύ περισσότερα θύματα από τους 14 νεκρούς και τους 100 τραυματίες, σχεδίαζαν οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ισπανικές αρχές, το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα αποφεύχθηκε από μία μικρή λεπτομέρεια, η οποία αφορούσε το δίπλωμα που είχαν στη διάθεσή τους, καθώς δεν ήταν διαπιστευμένο για οδήγηση μεγάλου οχήματος.

Ετσι αναγκαστικά κατέληξαν στην επιλογή του λευκού βαν στο οποίο, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, οδηγός ήταν ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, αδερφός του Ντρις Ουκαμπίρ, στο όνομα οποίου ενοικιάστηκε το όχημα που έσπειρε τον θάνατο στη Las Ramblas.

Το σενάριο αυτό ενισχύει η έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ και η οποία κατά τις ισπανικές αρχές σχετίζεται με το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν έκρηξη από διαρροή αερίου αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι εκεί υπήρχαν υλικά για την κατασκευή βομβών.

ην ίδια στιγμή, οι ισπανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των τεσσάρων υπόπτων τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramblas στο κέντρο της Βαρκελώνης και που αναζητούνται από την ισπανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους Μούσα Ουκαμπίρ (αδερφό του Ντρις Ουκαμπίρ που είχε νοικιάσει το λευκό βαν), Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί και Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση και στην εκτέλεση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας τον θάνατο 14 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 100.

Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)

Και οι τέσσερις είναι μαροκινής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, το τρομοκρατικό γκρουπ που σχεδίασε και εκτέλεσε το χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, απαρτίζεται από τουλάχιστον 12 άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 24χρονος Χισαμί και ο 22χρονος Αμπουγιακούμπ κατοικούν σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Ισπανία, ενώ ο 18χρονος Ααλαά και ο 17χρονος Ουκαμπίρ κατοικούν στο χωριό Ribes de Freser.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, το ανθρωποκυνηγητό απέδωσε καρπούς, καθώς οι ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν και σκότωσαν τον έναν από τους τέσσερις καταζητούμενους και συγκεκριμένα τον 22χρονο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, σε περιοχή της Χιρόνα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here