Μακάβριο fake news – Πέθαναν τον Κώστα Γαβρά χακάροντας την υπουργό Πολιτισμού!

 

 

Ο θάνατος του Κώστα Γαβρά ανακοινώθηκε υποτίθεται στον επίσημο λογαριασμό στο twitter της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, ο οποίος οπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν ψεύτικος.

Η ανάρτηση που έγινε στις 3.51 και ήταν γραμμένη στα Αγγλικά ανέφερε: «Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και Παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα».

Τελικά στις 4.11 το απόγευμα, αναρτήθηκε στον ίδιο λογαριασμό ένα νέο μήνυμα που έγραφε «αυτός ο λογαριασμός είναι ψεύτικος και δημιουργήθηκε από τον ιταλό δημοσιογράφο Τομάσσο Ντεμπενεντέτι».
Λίγο αργότερα ο ίδιος ο σκηνοθέτης βγήκε στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ και διεύψευσε τον… θάνατό του.

«Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here