Μακάριος Λαζαρίδης: η Κυβέρνηση έστησε «μπίζνα» στο προσφυγικό

Με αφορμή καταγγελίες από τα Δωδεκάνησα ότι οι διαγωνισμοί για τη σίτιση των προσφύγων είναι «φωτογραφικοί» και κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα συγκεκριμένων εταιρειών, κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για το συγκεκριμένο θέμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έστησε μπίζνα στο προσφυγικό», ενώ έκανε λόγο και για την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δέχτηκε την παραίτηση, αντί να διερευνήσει τις καταγγελίες του για ατασθαλίες στη διαχείριση κονδυλίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, παρεμβαίνοντας στην εκπομπή, επισήμανε πως τους διαγωνισμούς για τα κέντρα φιλοξενίας και τα hot spots τους κάνουν τα γενικά επιτελεία, σε μηνιαία βάση, ενώ επέμεινε και στο ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κινείται και η τοπική οικονομία».

Από τη δική του πλευρά ο βουλευτής των AΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, δήλωσε πως «η προβοκάτσια στον διαγωνισμό είναι σαφής», λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «πρέπει να πέσουν κεφάλια».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αυτοέλεγχο ηθικής βάσης», σχολίασε με τη δική της σειρά η βουλευτής του κόμματος Εύη Καρακώστα αναφερόμενη στο θέμα.

Επιχειρηματίες από τα Δωδεκάνησα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι με τους όρους που έχουν τεθεί καμία τοπική εταιρεία δεν μπορεί να διεκδικήσει το έργο της σίτισης των περίπου 1.000 προσφύγων στο hotspot της Κω ή των περίπου 600 που φιλοξενούνται στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here