Μαίνεται η κόντρα Παναθηναϊκού – ΕΠΟ με εκατέρωθεν επιθέσεις

Η επιστολή που έστειλε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στους άλλους κρατικούς φορείς ζητώντας την συνδρομή του για την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έμεινε ασχολίαστη από την ΕΠΟ. Όπως δεν έμεινε και αναπάντηση η τοποθέτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η διοίκηση της ΕΠΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός πράττει ο ίδιος όσα αποδίδει στις κατηγορίες του, προσπαθεί να επηρεάσει τους διαιτητές, στοχοποιεί ανθρώπους και υποδαυλίζει τη βία. Ενώ, οι «πράσινοι» έκαναν λόγο για ανάγκη της Ομοσπονδίας να απολογηθεί, για γκεμπελικές πρακτικές και έθεσε μία σειρά ερωτημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Άλλη μια επιστολή-ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνει αυτό που ακριβώς καταγγέλλει.

Ζητά δικαιοσύνη από τη διαιτησία, ενώ θέλει να επηρεάζει τους ορισμούς διαιτητών.

Ζητά δικαιοσύνη από τη δικαιοσύνη, ενώ αμφισβητεί την αμεροληψία των δικαστών.

Αναφέρεται σε φαινόμενα βίας, ενώ υποδαυλίζει τη βία στοχοποιώντας ονομαστικά ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Ζητά την ισονομία, τη στιγμή που καταφέρεται εναντίον όλων αυτών που διασφαλίζουν την ισονομία.

Και το χειρότερο: μιλά για απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη στιγμή που συστηματικά και με ποικίλους τρόπους το απαξιώνει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Προκαλεί κατάπληξη ότι η ΕΠΟ νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στη χθεσινή ανοιχτή επιστολή – έκκληση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός προς τις πολιτειακές και δικαστικές αρχές. Μάλλον οι διοικούντες την ομοσπονδία αισθάνονται ή συνήγοροι ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Αφού, όμως, μας προκαλούν θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Είναι αστείο, αν δεν φτάνει στα όρια της ύβρεως, να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ο Παναθηναϊκός έστω και μία φορά προσπάθησε να επηρεάσει τους ορισμούς διαιτητών.

Ο Παναθηναϊκός σέβεται τη Δικαιοσύνη και προστρέχει σε αυτήν ως μόνη επιλογή όταν υπάρχει λόγος, όπως συμβαίνει σε ευνομούμενες πολιτείες. Οφείλει, όμως και το πράττει, να αναδεικνύει έρευνες για πιθανές συναλλαγές ελαχίστων δικαστών με εγκληματικές οργανώσεις.

Στα γκεμπελικά περί υποδαυλισμού της βίας από τον Παναθηναϊκό, η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με μηνύσεις και αγωγές.

Διαβάσαμε ότι η ΕΠΟ διασφαλίζει την ισονομία: αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Όσο για τα περί απαξίωσης του ποδοσφαίρου, στην ΕΠΟ να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους.

Και επ’ ευκαιρία να θέσουμε μερικά ερωτήματα:

– Ο εν ενεργεία πρόεδρος της ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για τις εναντίον του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση της κάρτας υγείας, στην υπόθεση των έργων στο προπονητικό κέντρου του Αγίου Κοσμά και στην υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου της περιόδου 2004-06;

– Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ έχει τελειώσει με τις εναντίον του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση της εγκληματικής συμμορίας του ποδοσφαίρου; Συνεχίζει να συνομιλεί με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ με πακιστανικά και κινεζικά τηλέφωνα;

– Ο εκ των αντιπροέδρων της ΕΠΟ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11;

– Ο έτερος αντιπρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ κατηγορούνται για την υπόθεση ανάθεσης της κάρτας υγείας;

– Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ είναι κατηγορούμενος για την υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης, όπου συνομιλώντας με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ αλλάζει αποφάσεις πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ;

Και αφού μας απαντήσουν σε αυτά, ας κοιτάξουν να συμμαζέψουν την Εθνική ομάδα που κατάφεραν να διαλύσουν ή τουλάχιστον να επιχειρήσουν να διεξάγουν μια αξιοπρεπή κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς παρατράγουδα όπως έγινε πέρυσι και εφέτος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here