Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο

Με το πρώτο φως της ημέρας ριχτηκαν στη μαχη με τη φωτιά και τα εναέρια μέσα στη Ζακυνθο, όπου εκκενώθηκε από χτες το χωριό Κερί, κάηκαν δυο σπίτια και καταστρέφηκε η στέγη ξενοδοχείου.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες -οι επίγειες δυνάμεις- στην περιοχή μεταξύ των χωριών Κερί και Αγαλά. Το μέτωπο της φωτιάς μαινόταν ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στο Ιόνιο Πέλαγος, ωστόσο από τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση άρχισε να αλλάζει σχετικά προς το καλύτερο

keri1

Το μέτωπο παραμένει μεγάλο καθώς έχει μήκος πάνω από  10χλμ.

kjeri2

Σε κατάσταση ετοιμότητας είχαν τεθεί και οι κάτοικοι του χωριού Αγαλάς. Ως τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων οριστηκε η λίμνη Κεριού.

Τα ενεργά μέτωπα στη διάρκεια της νύχτας ήταν τρία. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν εστιάσει στη δημιουργία μίας αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του χωριού Αγαλά, ώστε να μην πλησιάσει τα σπίτια. Συνολικα, στην περιοχή επιχειρούν 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, 2 μηχανοκίνητες και 9 πεζοπόρες ομάδες, ενώ συνδράμουν και 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Στις φλόγες παραδόθηκε και δεύτερο σπίτι χτες το απόγευμα στο Κερί.  Νωρίτερα, σύμφωνα με το ErmisNews, παρά τις τεράστιες και ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών είχε καεί κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου. Το σπίτι βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που  είχε εκκενωθεί.

Χτες το μεσημέρι είχαν εκκενωθεί σπίτια και ξενοδοχείο στο Κερί, όταν με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ζάκυνθο λόγω πυρκαγιάς

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στη Ζάκυνθο λόγω της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε χτες:

– Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.
– Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο Ζακύνθου Κοιλωμένου.
– Aπαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here