Μαίνεται η φωτιά σε Λακωνία, σε ύφεση στον Υμηττό, στη Μαλακάσα, την Εύβοια

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Στη Νεάπολη Λακωνίας εντοπίζεται πλέον το σοβαρότερο πύρινο μέτωπο καθώς οι άνεμοι, η νύχτα και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν  το έργο της κατάσβεσης.   

Αργά το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε αναζωπύρωση σε δυο μέτωπα ενώ ένα τρίτο κινείται προς τα χωριά Άνω και Κάτω Καστανιά με την πυροσβεστική υπηρεσία να επιχειρεί να ανακόψει την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χωριά δεν κινδυνεύουν καθώς δημιουργήθηκαν ζώνες προστασίας. Στην περιοχή επιχειρούν αρκετά οχήματα, επίγειες δυνάμεις,  και ομάδες εθελοντών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος Νίκος Τσόγκας κατά την τελευταία ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ δύσκολη στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας λόγω των ισχυρών ανέμων.

Όπως ανακοίνωσε  για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι των περιοχών Φαρακλό, Λάχι και Άγιος Νικόλαος.

Στις περιοχές του Καρέα, της Μαλακάσας, και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις επιχειρήσεις με επίγεια μέσα κατάσβεσης με σκοπό την οριοθέτησή της φωτιάς προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με την ενημέρωση στον Καρέα, τη Μαλακάσα και τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Στη Μαλακάσα υπάρχουν μερικές εστίες περιμετρικά του παλαιού στρατοπέδου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς από τα ξημερώματα αναμένεται να εκδηλωθούν άνεμοι μεγάλης ισχύος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόγκα, έχουν αποχωρήσει από όλα τα μέτωπα οι εναέριες δυνάμεις αλλά παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. Όπως είπε η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε όλες τις πυρκαγιές αλλά ο κίνδυνος παραμένει καθώς συνεχίζονται οι άνεμοι.

Από το πρωί στις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ σημειώθηκαν 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές! Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο βρίσκεται στο 4 (maximum 5).

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here