Μαία φορέας – Είχε γίνει εισαγωγή δύο φορέων στο νοσοκομείο – Αργούν πολύ τα τεστ;

Κρούσμα σε μαία σημειώθηκε στο νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου την περασμένη Τρίτη εισήχθη γυναίκα με κάταγμα  στην ορθοπεδική ενώ στην μαιευτική του ίδιου νοσοκομείου είχε μόλις γεννήσει η κόρη της. Και οι δύο ήταν φορείς, όπως και το νεογνό της κόρης και εγγονάκι της πρώτης.

Η μητέρα εισήχθη στην ορθοπεδική και χειρουργική κλινική και της έγινε όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο τεστ κορονοϊού, το οποίο βγήκε θετικό. Όμως κανονικά έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα τεστ και στην κόρη και η μητέρα να ήταν ήδη στην «κόκκινη λίστα» ως επαφή της εγκύου. Όμως η κόρη γέννησε κανονικά προτού διαπιστωθεί ότι ήταν φορέας, είτε γιατί δεν έγινε σωστά το τεστ, είτε γιατί δεν έγινε διόλου, είτε γιατί άργησε να βγει η απάντηση.

Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι ήταν φορέας η νέα γυναίκα που γέννησε όπως και το μωρό της. Είναι καλά στην υγεία τους και διεκομισθησαν σε άλλα νοσοκομεία αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς υπήρξε διασπορά του ιού αφού δύο μη εντοπισμένα περιστατικά νοσηλεύτηκαν σε κλινικές με άλλους ασθενείς. Με αυτά τα τρία κρούσματα συνδέεται και το κρούσμα σε μαία.

Είναι γεγονός ότι αργούν πολύ να βγουν οι απαντήσεις των τεστ και πολλοί τουρίστες έχουν ήδη αρχίσει τις διακοπές τους όταν ειδοποιούνται 2 και 3 μέρες μετά ότι βρέθηκαν θετικοί στο αεροδρόμιο ή στον Προμαχώνα. Στην προκειμένη περίπτωση το τεστ της μητέρας δεν καθυστέρησε ιδιαίτερα, αλλά ειναι απορίας άξιο γιατί έμεινε στην κλινική και γέννησε η κόρη της τις προηγούμενες ημέρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here