Μαγιορκίνης: Είχε παραδεχθεί τις δύο βάσεις δεδομένων καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού(Video)

Και όμως, τη διπλή βάση δεδομένων και καταγραφής στοιχείων για την πανδημία την είχε παραδεχθεί η κυβέρνηση νωρίτερα, πολύ νωρίτερα από τη δημοσιογραφική αποκάλυψη.

Μόνον που τότε δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί διάσταση του θέματος, αφού επιχείρησαν να το καλύψουν.

Αν και η κυβέρνηση διέψευσε άρον-άρον τα δημοσιεύματα, χθες Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να μιλήσει για «υποσύστημα» καταγραφής και επεξεργασίας των στοιχείων.

Και σήμερα Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας παραπέμποντας σε προηγούμενες δηλώσεις λέγοντας ότι «το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί για τον κορονοϊό βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και ψευδών ειδήσεων».

Ο ίδιος ο κύριος Πέτσας και η κυβέρνηση ωστόσο διαψεύδονται από τα στελέχη της!

Μια γρήγορη αναζήτηση στις δημόσιες δηλώσεις όμως αποκαλύπτει ότι η ύπαρξη διπλού συστήματος εγγραφής είχε επιβεβαιωθεί δημόσια με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Στις 13 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο επίκουρος καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, είχε μιλήσει για τις δύο βάσεις δεδομένων και το αποκάλυψε μετά από σχετική διόρθωση που αναγκάστηκε να κάνει κατόπιν παρότρυνσης του επικεφαλής του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέα.

Συγκεκριμένα μετά από ερώτηση για το ποσοστό θετικότητας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα τεστ σε Ελλάδα και εξωτερικό ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε απαντήσει: «Στην Ελλάδα σήμερα έγιναν γύρω στις 13.000 τεστ, ο μέσος όρος είναι μεταξύ 10-13 χιλιάδες. Βέβαια, αυτά είναι τα τεστ που καταγράφονται στο Υπουργείο Υγείας. Γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά τα οποία αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η δήλωση αυτών των τεστ. Οπότε θα είναι αρκετά περισσότερα».

Λίγα λεπτά μετά ο Γ. Μαγιορκίνης έκανε τα πράγματα χειρότερα, στην προσπάθειά του να διορθώσει την ζημιά που είχε γίνει. Στην διόρθωση που έκανε αποκάλυψε ότι υπάρχουν «δύο βάσεις δεδομένων»!

Συγκεκριμένα είχε πει: «Διόρθωση. Επειδή μίλησα τώρα με τον κύριο Αρκουμανέα, 19.500 τεστ ήταν εχθές τα οποία συμπεριλαμβάνουν και τα ιδιωτικά. Απλά είναι δύο βάσεις δεδομένων. Η μία δεν συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά που σας είπα ότι τα δηλώνουν αλλού. 19.500 ήταν εχθές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here