Μάγδα Φύσσα: Το παιδί μου δεν είναι «θανόντας», είναι δολοφονημένος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Την διαμαρτυρία τους για το ότι δεν προβάλλονται κατά τη διάρκεια εξέτασης των μαρτύρων , βίντεο και φωτογραφίες , που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία εξέφρασαν με παρέμβασή τους σήμερα Τρίτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής. Ενα από αυτά είναι και το αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, με πρωταγωνιστή τον πυρηνάρχη Πατέλη , ο οποίος περιμένει άνωθεν εντολή για να οργανώσει επίθεση των Ταγμάτων Εφόδου με την προτροπή «ό,τι κινείται σφάζεται».  
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπενθύμισαν ότι » το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προβολή και αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού αλλά και το αίτημα για φωνοληψία και τήρηση πρακτικών»για να τονίσουν ότι «η ολοένα και στενότερη ερμηνεία του νόμου εμποδίζει τη βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου  προς απόδειξη της πραγματικής  αλήθειας. Προσφέρει προσχήματα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για περιορισμούς στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοσιότητα της δίκης«.
Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επιχείρησε την αποδόμηση της αξιοπιστίας του Παύλου Σειρλή, φίλου του Παύλου Φύσα , ο οποίος ήταν παρών το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού. Παράλληλα, προσπάθησε να αντικρούσει τον βασικό ισχυρισμό του μάρτυρα κατηγορίας ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι επαγγγελματίας δολοφόνος.

Μάγδα Φύσσα: Δολοφονημένο είναι το παιδί μου

Την έκρηξη της Μάγδας Φύσσα προκάλεσε συνήγορος υπεράσπισης ο οποίος αποκάλεσε τον Παύλο Φύσσα ως «ο θανόντας».  » Είπε το παιδί μου θανόντα , είναι δολοφονημένος » φώναξε. Ακούστηκαν  χειροκροτήματα από το ακροατήριο και η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να κάνουν ησυχία και κάλεσε τη Μάγδα Φύσσα να ησυχάσει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου  πως θεωρεί τον μάρτυρα αναξιόπιστο λέγοντας πως μπορεί να ήταν μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα αλλά δεν είδε  τι έγινε τη μοιραία στιγμή.
«Ένας δολοφόνος επαγγελματίας, όπως έχετε χαρακτηρίσει  το Ρουπακιά – θα κατέβαινε ένα δρόμο οδηγώντας  ανάποδα; Θα ρίσκαρε να χτυπήσει με μαχαίρι; » ρώτησε ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά το μάρτυρα και προσέθεσε: «Έχετε αποκλείσει το γεγονός ότι ο Ρουπακιάς συνεπλάκη τυχαία με το Φύσσα;».
Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος παρενέβη και κάλεσε  το σύνηγορο να προχωρήσει σε άλλη ερώτηση.
Συνήγορος: Ο Π. Φύσσας δέχθηκε τρεις μαχαιριές. Η μία ήταν στο μηρό. Πως κρίνετε ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος, επιλέγει να πλήξει το θύμα του και στο μηρό;
Μάρτυρας: Ήθελε να χτυπήσει μηριαία αρτηρία. » Σκοτώνω το παρελθόν μου».Ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα αν ο Παύλος Φύσσας εκείνο το βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
Μάρτυρας: Κατά τη διάρκεια που είμασταν μαζί , όχι.
Συνήγορος: Η συμπεριφορά του ήταν ενός νηφάλιου ανθρώπου;
Μάρτυρας: Έδειχνε νηφάλιος.
Συνήγορος: Καταλάβαινε τον κίνδυνο;
Μάρτυρας: Για να τρέχουμε προφανώς. Νιώθεις και το φόβο και τον κίνδυνο.
Συνήγορος: Συμμετείχε παλαιότερα σε φασαρίες;
Μάρτυρας: Έχω πει πως κανείς από την παρέα δεν συμμετείχε σε επεισόδια
Συνήγορος: Ξέρετε πως τον Παύλο Φύσσα τον αποκαλούσαν Killah p; Τι σημαίνει αυτό.
Μάρτυρας: Είναι Killah past. Σημαίνει «σκοτώνω το παρελθόν μου». Οι συνήγοροι υπεράσπισης εστίασαν, με τις ερωτήσεις τους,  στο γεγονός ότι ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες κάποιους από τους κατηγορούμενους.Συνήγορος: Δείχνετε μια βεβαιότητα για τους δράστες και την ταυτότητα  τους. Εκείνο το βράδυ όταν ήσασταν με την παρέα σας στο κρατητήριο μετά την προασγωγή σας είχατε βεβαιότητα για το ποιοι  σας επιτέθηκαν;
Μάρτυρας:Έχω απαντήσει, δεν ήμουν απόλυτα βέβαιος.
Πρόεδρος: Για τα άτομα που σας έδειξαν σε φωτογραφίες στην ανάκριση  για αυτούς υπάρχει βεβαιότητα;
Μάρτυρας:Ναι υπάρχει» Δέχτηκα απειλητικά μηνύματα»Υπεράσπιση Μιχαλολιάκου: Έχετε πει ότι η Χ.Α είναι μια οργάνωση τρελών που ήθελε να δολοφονεί. Θέλω να μου πείτε αν γνώριζε κάποιος εκείνο το βράδυ ότι ο θανών, ο Π. Φύσσας, είχε αντίθετες ιδέες;
Μάρτυρας: Εκ των υστέρων έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν βίντεο και συνομιλίες που δείχνουν ότι γνώριζαν, μιλάει ο Κασιδιάρης ….Και στο facebook αν μπείτε ανεβαίνουν από διάφορους κάποια στοιχεία
Συνήγορος: Αν είναι στο δικό σας FB να μας το φέρετε…
Μάρτυρας: Η δίκη μου σελίδα έχει διαγραφεί γιατί λάμβανα απειλητικά μυνήματα από αγνώστους πριν την έναρξη της δίκης, όπως και άλλοι μάρτυρες.
Συνήγορος: Τα καταγγείλατε;
Μάρτυρας: Όχι, δεν έχω μπει στη διαδικασία, ούτε να απαντήσω.

 

Η αναγνώριση

Λίγο πριν τελειώσει την κατάθεσή του ο Παύλος Σεϊρλής, ο Γ. Σωτηρόπουλος συνήγορος του κατηγορουμένου Ι.Άγγου αιτήθηκε να κληθεί κάποιος από το ακροατήριο ώστε να τον αναγνωρίσει ο μάρτυρας. Αναφέρθηκε σε κάποιον που βρισκόταν έξω απ’ την αίθουσα και δεν είναι κατηγορούμενος καθώς έχει απαλλαγεί με βούλευμα.

Αφού είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του, ο Π. Σεϊρλής κλήθηκε ξανά στο βήμα και η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει η αναγνώριση την οποία πρότεινε ο Γ. Σωτηρόπουλος. Η πρόεδρος τους δικαστηρίου αποδέχτηκε το αίτημα. Στην αίθουσα του δικαστηρίου μπήκε μια γυναίκα.

Πρόεδρος στον Σεϊρλή: Αναγνωρίζετε την κυρία;
Σεϊρλής: Είναι μια από τα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο.
Πρόεδρος: Που καθόταν;
Σεϊρλής: Πίσω από τη θέση του οδηγού.

Ο Γ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στην Μπαξεβανάκη, σύζυγο Ι. Άγγου την οποία και αναγνώρισε ο μάρτυρας (την είχε αναφέρει και στην κατάθεσή του την πρώτη μέρα), λέγοντας πως δεν θα μπορούσαν να ρωτάνε για την οδό. Από τη στιγμή που κατοικούν (ο Άγγος και η Μπαξεβανάκη) λίγα μέτρα απ’ το σημείο επίθεσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here