Μαφία ή κατάσκοποι σκότωσαν ιρανό ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού

Αγνωστοι πυροβολησαν και σκότωσαν μέσα στο ΙΧ του στην Κωνσταντινούπολη τον ιδιοκτήτη του  ιρανικού τηλεοπτικού σταθμού Gem TV.

Ο 45χρονος Σαΐντ Καρίμιαν δολοφονήθηκε μαζί με τον συνεργάτη του χτες το βράδυ, όταν μασκοφόροι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος που επέβαινε ο Καρίμιαν και ο συνεργάτης του. Ο θάνατος του 45χρονου ήταν ακαριαίος, ενώ ο συνεργάτης του εξέπνευσε  στο νοσοκομείο.

Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες στην επίθεση βρέθηκε δύο ώρες  αργότερα καμμένο

Ο Σαΐντ Καρίμιαν είχε καταδικαστεί πρόσφατα ερήμην από δικαστήριο στην Τεχεράνη σε έξι χρόνια φυλάκισης για «διασπορά προπαγάνδας» σχετικά με το Ιράν. Επίσης τον κατηγορούσαν ότι το ξκανάλι του προβάλλει προγράμματα αντίθετα με τις ισλαμικές Αρχές και ότι διαδίδει την δυτική κουλτούρα.

Ο Καρίμιαν σκόπευε να εγκαταλείψει την Τουρκία και να επιστρέψει στο Λονδίνο όπου ζούσε παλαιότερα, θεωρώντας ότι εκεί ήταν ασφαλέστερη η διαμονή του μετά την καταδίκη του για αντιιρανική και αντιισλαμική προπαγάνδα

Πηγές της τουρκικής κυβέρνησης σημειώνουν πάντως ότι η δολοφονία του άνδρα ενδέχεται να σχετίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα και δράση συμμοριών και ότι δεν είναι διόλου βέβαιο ότι τον σκότωσαν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here