Μαδούρο: Οι πραξικοπηματίες κρύβονται από πρεσβεία σε πρεσβεία, σύντομα θα λογοδοτήσουν για την προδοσία-Σκοπός τους η πρόκληση επέμβασης από ΗΠΑ

Οι πρωταίτιοι της απόπειρας πραξικοπήματος, κρύβονται από πρεσβεία σε πρεσβεία, η δικαιοσύνη τους ψάχνει και σύντομα θα λογοδοτήσουν για την προδοσία και τα εγκλήματα τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Νικολάς Μαδούρο, μια ημέρα μετά το πραξικόπημα της αντιπολίτευσης, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο Καράκας, για την εργατική πρωτομαγιά.

https://twitter.com/VTVcanal8/status/1123718934220476417?s=20

Oταν σχεδιάζουν τις συνωμοσίες τους, ξεχνούν ότι υπάρχει μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία έτοιμη να δώσει τη ζωή της στους δρόμους για να θριαμβεύσει η επανάσταση, σημείωσε.

Και τόνισε: Οποιος θέλει να μπει στο προεδρικό μέγαο Μιραφλόρες, πρέπει να εκπληροί μια απαραίτητη προϋπόθεση: να έχει ψηφιστεί από τον λαό.

Ο πρόεδρος Μαδούρο, δήλωσε επίσης ότι την Τρίτη 30 Απριλίου, μια χούφτα στρατιωτικών παρακινούμενοι από την δεξιά, επιχείρησαν να επιβάλουν προδοσία αλλά συνελήφθησαν.

Οπως εξήγησε κάποιοι στρατιωτικοί παραπλανήθηκαν να συμμετάσχουν με μια νυκτερινή επιχείρηση στο κέντρο κράτησης Τοcoron η οποια θα έληγε στην περιοχή Αltamira. Ομως κατά την άφιξή τους δεν κατάφεραν ούτε να δούν τα πρόσωπα των αξιωματικών τους.

Ο πρόεδρος Μαδούρο πρόσθεσε πως στις 5 το πρωί, έφτασαν στην ίδια περιοχή, ο φυγάς από τη δικαιοσύνη, πραξικοπηματίας και δολοφόνος Λεοπόλντο Λόπεζ, συνοδευόμενος απο τον υπαρχηγό του Χουάν Γκουαϊδό, οπότε τα στελέχη των Μπολιβαριανών ενόπλων δυνάμεων αντιλήφθηκαν τις προθέσεις τους να στρέψουν τα όπλα κατά της δημοκρατίας και οι περισσότεροι αποχώρησαν.

Τις πρωινές ώρες, τα 8 οχήματα VN4 αποσύρθηκαν από την περιοχή και επέστρεψαν στις στρατιωτικές μονάδες, συμπλήρωσε και τόνισε πως η νομιμότητα και η συνείδηση επιβλήθηκαν στην προδοσία και το πραξικόπημα.

Ο Μαδούρο σημείωσε ότι η κίνηση αυτή δεν είχε καμία λαική αποδοχή και οι συνωμότες αναζήτησαν καταφύγιο σε ξένες πρεσβείες, αναφορά που έγινε για τον Λεοπόλντο Λόπεζ που κατέφυγε αρχικά μαζί με την οικογένεια του αρχικά στη πρεσβεία στης Χιλής και στη συνέχεια στην πρεσβεία τη Ισπανίας.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι σκοπός της παράνομης αυτής δράσης ήταν να προκληθεί στρατιωτική επέμβαση από τις ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here