Μάχη με τις εστίες φωτιάς που καίνε ακόμα στο γκαράζ του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος»

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν και στο εσωτερικό του εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, καθώς η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Σήμερα το πρωί, οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν στα 20 μέτρα από την εστία της πυρκαγιάς, η οποία καίει στο 2ο και 3ο γκαράζ του πλοίου, ενώ εκτιμούν ότι εντός της ημέρας πιθανόν θα καταφέρουν να τη σβήσουν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν για τρίτη μέρα τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικά αντίξοες, καθώς στο εσωτερικό του πλοίου υπάρχει παντού πυκνός καπνός που απαγορεύει στους πυροσβέστες να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλίση που έχει πάρει το πλοίο λόγω της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο εσωτερικό του υπολογίζεται στις 3-4 μοίρες, με τους πυροσβέστες να έχουν ανοίξει συνολικά τρεις τρύπες, προκειμένου να φεύγουν τα νερά.

Tο πρώτο ρυμουλκό νταλίκας που βγήκε ήταν καμένο όπως και το εμπόρευμα που κουβαλούσε και το μόνο που απέμεινε ήταν ένα κουφάρι από σίδερα. Ανάλογη είναι η εικόνα και για άλλα βαριά οχήματα που βγαίνουν από τα αμπάρια του πλοίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here