Μ.Ραχόι: Παράδειγμα προς αποφυγή η περίπτωση της Ελλάδας

(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)

Το δίλλημα: ανάπτυξη ή οικονομική αναταραχή παρόμοια με αυτή που συμβαίνει στην Ελλάδα, έθεσε τους ισπανούς ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, στο πλαίσιο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε στα κόμματα της αριστεράς.

Ο Ραχόι σε ομιλία που πραγματοποίησε σε συνέδριο του κόμματός του, του Λαϊκού Κόμματος, ανέφερε ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση για την Ισπανία.

«Κάποιος δεν χρειάζεται να πάει μακριά για να δει πόσο εύκολο μπορεί να καταστραφεί η ανάκαμψη» είπε ο Ραχόι, αναφερόμενος σε «στραγγαλισμό» της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτή την αλλαγή προσφέρουν τα αριστερά κόμματα στην Ισπανία;» αναρωτήθηκε.

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι φυσικό επακόλουθο της ανόδου που έχουν σημειώσει οι Podemos στις τοπικές εκλογές, γεγονός που έχει ανησυχήσει αρκετά την τωρινή κυβέρνηση της Ισπανίας, καθώς φοβάται την απώλεια δυνάμεων στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Παρόλο που οι ισπανοί είναι δυσαρεστημένοι από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ο Ραχόι επιμένει ότι οι οικονομικές πολιτικές δεν θα αλλάξουν και αναφέρθηκε στην κρίση στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή.

«Τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα; Βρίσκονται πάλι σε ύφεση» είπε ο Ραχόι. «Ελπίζω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει επιτέλους σε συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά αυτό δεν θα διορθώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here