Μ.Ραχόι: «Η Ελλάδα αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης και ελπίζω να παραμείνει»

(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)

Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης εξέφρασε σήμερα Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, δηλώνοντας ταυτόχρονα πεπεισμένος πως το μέλλον στη ζώνη του ευρώ «δεν θα είναι εύκολο» όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης της ευρωζώνης και ελπίζω ότι θα παραμείνει» δήλωσε ο Ραχόι σε ομιλία του σε συνέδριο που οργανώθηκε από συντηρητικό think tank, FAES.

Ο ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε, ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από την ευρωπαϊκή στήριξη, από οικονομικές αρωγές που αντιπροσωπεύουν 200 δισεκ. ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο, και επέμεινε στο γεγονός ότι «η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν αλληλέγγυα και θα παραμείνει».

«Όμως το ευρώ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια λέσχη α λα καρτ, υπάρχουν προδιαγραφές και κανόνες που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν την επιβίωσή του» δήλωσε και πρόσθεσε ότι: «το μέλλον δεν θα είναι εύκολο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι βασισμένη στην υπευθυνότητα όλων και χωρίς τη δεύτερη, η πρώτη δεν μπορεί να υπάρξει» τόνισε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι η ισπανική οικονομία είναι επαρκώς σταθερή ώστε να μπορεί να υποστεί μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μπορεί αναμφίβολα να αγγίξει την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως πολύ λιγότερο απ’ ό,τι αν δεν είχαμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις» που επιβλήθηκαν μετά το 2008, σημείωσε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here