Μ.Ραχόι: Την Παρασκευή το Eurogroup για τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας

(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)

Το Eurogroup που θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών – μελών της Ευρωζώνης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, με κεντρικό θέμα την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το ισπανικό κοινοβούλιο θα συνέλθει για να ψηφίσει επί της συμφωνίας κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, με το ύψος της να υπολογίζεται στα 85 δισ. ευρώ.

Το κεντροδεξιό, κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, το οποίο διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει τη συμφωνία, όπως ανέφερε ο ηγέτης του και επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει για ακόμη μία φορά ένα μεγάλο στοίχημα», τόνισε ο κ. Ραχόι. «Ας ελπίσουμε ότι αυτό το στοίχημα θα ομαλοποιήσει τα πράγματα μια για πάντα», συμπλήρωσε.

Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Η λέξη συμφωνία είναι μεγάλη

Επιφυλακτικός ως προς την επίτευξη συμφωνίας  για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ. «Χρειάζεται επιπλέον δουλειά. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, η λέξη συμφωνία είναι μεγάλη», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Φινλανδός υπουργός  διευκρίνισε ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες» και γνωστοποίησε  ότι η κυβέρνησή του θα επανεκτιμήσει τη στάση της μέσα στην εβδομάδα.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Φινλανδία απαιτεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα. Απέρριψε πάντως νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους,  λέγοντας ότι οι ωριμάνσεις των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας θα μπορούσαν να επιμηκυνθούν.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here