Μ. Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας τελείωσε. Τετέλεσται

Ο κ. Τσίπρας τελείωσε. Τετέλεσται» δήλωσε o σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Capital.gr».

«Θέσαμε στην κυβέρνηση μια σειρά ερωτήματα που αφορούν στις δράσεις που όφειλε να αναπτύξει τόσο πριν όσο και κατά το ξέσπασμα της φωτιάς… Αυτά αφορούν την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους. Ο κυνισμός, ωστόσο, το θράσος και η αναλγησία εκπέμπονται μέσα από τη μεσονύχτια σύσκεψη που οργάνωσε ο πρωθυπουργός στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής. Πρώτα απ’ όλα διότι έγινε μπροστά στις κάμερες γεγονός που δείχνει ότι σκοπός δεν ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά η επικοινωνιακή προβολή του Πρωθυπουργού. Δεύτερον, γιατί δεν μετείχαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας παρόλο που ήδη είχαν εμπλακεί εντελώς ασυντόνιστα. Και τρίτον, διότι μετέχει ο υπουργός Αναπληρωτής Υγείας γεγονός που πρόδιδε τη γνώση που είχαν για το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας, αλλά δεν είπαν κουβέντα για νεκρούς και δεν πήραν καμία απόφαση, για τους ανθρώπους που πέθαιναν την ώρα εκείνη και χρειάζονταν βοήθεια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του ο κ. Λαζαρίδης.

Σχετικά με τις καρατομήσεις των επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και για το ζήτημα των αυθαιρέτων, ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει: «Κατ’ εξοχήν υπόλογος είναι ο κ. Τσίπρας και δεν απαλλάσσεται από το στίγμα μιας εκατόμβης νεκρών με καρατομήσεις και αποπομπές εκείνων που ο ίδιος υπερασπιζόταν για πολλές μέρες μετά την τραγωδία. Είναι, άλλωστε ο δράστης της ύβρεως που διεπράχθη τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου με τη χυδαία παράσταση της δήθεν σύσκεψης, όπου όλοι προσποιούνταν τους ανήξερους και συζητούσαν περί άλλα αδιαφορώντας για όσα δραματικά συνέβαιναν την ίδια εκείνη στιγμή. Στην ανικανότητα, τον κυνισμό και την ύβρι, έρχεται τώρα να προσθέσει την απόπειρα συγκάλυψης με εκτροπή της συζήτησης στα αυθαίρετα. Θυμίζω λοιπόν τρία πράγματα: Πρώτον ο τελευταίος νόμος της Νέας Δημοκρατίας για τα αυθαίρετα προέβλεπε ρητά ότι αποκλείονται τακτοποιήσεις σε δασικές εκτάσεις και ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στην πολεοδόμηση. Το νόμο αυτό ανανέωσε πέντε φορές η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αποδίδει τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση. Δεύτερον υπάρχουν δυο αποφάσεις υπουργών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο του 2015, του κ. Βούτση και του κ. Κουρουμπλή, που επέβαλαν αναστολή προγραμματισμένων κατεδαφίσεων. Και τρίτον σήμερα υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης, που δεν εκτελέστηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here