Mητέρα Παύλου Φύσσα: «Ο Λαγός έδωσε την εντολή, ο Ρουπακιάς εκπαιδευμένος δολοφόνος»

ΦΩΤΟ:INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)
Ο Λαγός έδωσε το «οκ» για την επίθεση, δηλώνει στο δικαστήριο η μάνα του Παύλου Φύσσα. Οι γιατροί είπαν πως τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά – «Αυτό κάνουν, εκπαιδεύουν δολοφόνους». «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα», λέει και υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί εκείνο το βράδυ αδιαφόρησαν

Με δάκρυα στα μάτια ξεκίνησε σήμερα να καταθέτει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η μητέρα του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα περιγράφοντας κρέ καρέ όλα όσα έγιναν λίγο πριν και μετά τη στγερή δολοφονία του γιού της από τον Γιώργο Ρουπακιά..

Η μαυροφορεμένη μητέρα συγκλονίζει με την κατάθεσή της: «Σε όσους νομίζουν ότι τρόμαξαν το παιδί μου, θέλω να τους πω ότι οι Παύλος ήταν ένας άγγελος».

Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, όπως και ο πατέρας του, τόνισε στο δικαστήριο πως τα χτυπήματα στο γιο της ήταν επαγγελματικά. «Μου το είπε ο γιατρός στο Νοσοκομείο, μου ανέφερε πως ακόμη και έξω από το Γενικό Κρατικό να χτυπάγανε τον Παύλο, πάλι δεν θα τον προλάβαιναν».

Άλλοτε ψύχραιμη και άλλοτε ξεσπώντας σε λυγμούς, η Μάγδα Φύσσα απέφευγε να πει το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. «Δεν θέλω να λέω το όνομά του είναι δολοφόνος» είπε η μητέρα του 34χρονου μουσικού, αναφέροντας πως περίπου 50 άτομα είχαν εγκλωβίσει τον γιο της έξω από την καφετέρια το «Κοράλι», όπου είχε πάει με την παρέα του και τη σύντροφό του να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα. «Είχαν εγκλωβίσει τον Παύλο, μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει. Τον ενθάρρυναν κιόλας» είπε η κυρία Φύσσα, τονίζοντας πως η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τη φίλη του γιου της για το περιστατικό αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Η Χρύσα (σ.σ. σύντροφος του Παύλου) πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να επισημάνει λίγο αργότερα στην κατάθεσή της πως με αφορμή τα όσα έγιναν στην περίπτωση του γιου της, για εκείνη «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».
                      Ο Λαγός έδωσε το «οκ» για την επίθεση

Η κυρία Φύσσα, επικαλούμενη τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες των δικαστικών, ανέφερε στο δικαστήριο πώς ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να φτάσουν έξω από την καφετέρια το «Κοράλι». Όπως ανέφερε το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από τον κατηγορούμενο Γ. Άγγο, ο οποίος ενημέρωσε τον Καζαντζόγλου και εκείνος με την σειρά του τον Πατέλη, πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαια. Ο Πατέλης ενημέρωσε τον Λαγό και από εκεί ειδοποιήθηκαν με sms τα μέλη της Χ.Α να μαζευτούν στο σημείο. «Αν δεν δινόταν το «οκ» από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα», δήλωσε.
                      Εκπαιδεύουν δολοφόνους, είναι εγκληματική οργάνωση

«Με τον ίδιο τρόπο δε δολοφόνησαν και τον Λουκμάν; Με μαχαίρι. Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύουν δολοφόνους», είπε στην κατάθεσής της η κ. Φύσσα, απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητο της δολοφονίας του γιου της. «Το κίνητρό τους ήταν η ισχύς που θέλουν να έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο για αυτούς πρέπει να τελειώνει, ότι κινείται σφάζεται…»

Η κυρία Φύσσα αναφέρθηκε στην τελευταία φορά που είδε ζωντανό το γιο της, μια ημέρα πριν τη δολοφονία του. «Θα ξεκινήσω από τις 17 του μήνα Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου, χαιρετηθήκαμε και μου είπε ότι θα πήγαινε να δει το ποδόσφαιρο. Ήταν από τις ελάχιστες φορέςε που θα έβλεπε ποδόσφαιρο χωρίς τον πατέρα του. Χαιρετηθήκαμε, εγώ χρειάστηκε να πάω στην κόρη μου. Στις 2 τα ξημερώματα χτύπησε το κινητό της κόρης μου, ήταν ο πατέρας της, της λέει «άνοιξέ μου». Ανοίγει η πόρτα και βλέπω τον άνδρα μου ωχρό που με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει προσπαθούσε κάτι να μας πει. Κατάφερε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι πολύ σοβαρό, ότι ο Παύλος χτύπησε και είναι στο Κρατικό και ότι θέλει να με δει. Σε καμία περίπτωση δεν πίστεψα ότι ο Παύλος χτύπησε απλά, πίστεψα ότι έχει γίνει κάτι κακό».
                                «Δεν τρόμαξαν τον Παύλο»

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η κυρία Φύσσα ανέφερε πως κάποια στιγμή δεν άντεξε και ρώτησε τον άνδρα της: «Του λέω, πες μου τι συνέβη με το παιδί; Πες μου, μέχρι εδώ ήταν; Αυτή ήταν η ζωή μας»; Ο σύζυγός της όπως λέει, προσπαθούσε να μη της δώσει να καταλάβει τι πραγματικά είχε συμβεί, αν και η ίδια είχε καταλάβει πως κάτι κακό είχε γίνει, χωρίς όμως να πάψει να ελπίζει. «Φτάνω στο Κρατικό, βλέπω πολύ κόσμο έξω. Συγγενείς μας και φίλους. Δεν περίμενα να μου πει κανείς τίποτα. Μπαίνω τρέχοντας μέσα. Βλέπω μπροστά μου δυο γιατρούς, η μια ήταν γυναίκα με κοίταγε στα μάτια και δεν μου έλεγε. Ρωτάω πού είναι το παιδί μου. Αρχίζω να τραβάω τα παραβάν και να τον ψάχνω. Κάποια στιγμή τους είπα πείτε μου τώρα τι έγινε. Τότε ο γιατρός μου είπε ότι ο Παύλος έφυγε» κατέθεσε η κυρία Φύσσα.

Και ξεσπώντας σε λυγμούς, η τραγική μητέρα συνέχισε: «Ρώτησα πώς είναι δυνατόν; Μου είπε ότι τον μαχαίρωσε στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Μου λέει, σας παρακαλώ τον έχουν πιάσει. Μου είπε ότι οι μαχαιριές στο παιδί μου ήταν επαγγελματικές. Μου είπε πως εδώ απέξω να γίνονταν και πάλι δεν θα προλάβαιναν να σώσουν το παιδί μου. Πήγα να δω τον Παύλο. Γι’ αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν, θέλω να τους πως το παιδί μου δεν τρόμαξε, κοιμόταν, ήταν ένας ένας άγγελος. προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί να φύγουμε»…

Ενταση

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Άγγελος Τζέλλης, ζήτησε την προβολή συγκεκριμένου βίντεο του 2012 στο οποίο ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό. Το αίτημα του συνηγόρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης, αλλά και αμηχανία της έδρας η οποία, αν και της είχε ζητηθεί η εξασφάλιση τεχνικών υποδομών, βρέθηκε απροετοίμαστη στην προβολή του υλικού.

Η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε στο δικαστήριο να προβάλει φωτογραφίες και να ακουστούν τα ηχητικά στο τέλος, όταν θα έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες.

Το δικαστήριο αρχικώς δεν τοποθετήθηκε αμέσως στο αίτημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι απαίτησαν μία απάντηση «εδώ και τώρα».

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η εξέταση της κας Φύσσα θα συνεχιστεί με ερωτήσεις που δεν θα αφορούν οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας. Είπε ακόμη ότι η κατάθεση της  δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα και ότι στην επόμενη συνεδρίαση, που θα ξαναβρεθεί στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο θα αποφανθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίμαχο βίντεο, το οποίο βρισκόταν στο σκληρό δίσκο του Γιώργου Πατέλη που κατασχέθηκε, ο πυρηνάρχης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής για την παρουσία τους στο «παζάρι της Παναγίτσας». Φέρεται να τους λέει ότι θα περιφέρονται και θα ψωνίζουν στο παζάρι και ότι θα βρίσκονται κοντά περίπου 20 άλλα μέλη, οπλισμένα, τα οποία θα περιμένουν «εντολή Λαγού».

Στις 6 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μετά την Τρίτη, είναι στις 8/10, 13/10,15/10, 21/10 και 22/10.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here