Mε 9 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες στη Θάσο -Απειλήθηκε και το Κέντρο Υγείας

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Στα 15 έφτασαν τα εναέρια μέσα για να τα βγάλουν πέρα με τις φωτιές που καινε τη Θάσο από χτες τα χαράματα.

Χτες όλη μέρα η μάχη δυστυχώς δεν απέδωσε και τη νύχτα η κατάσταση δεν μπόρεσε να βελτιωθεί επειδή με τη δύση του ηλίου σταματάνε οι ρίψεις νεαρού από αέρος.

Ολοι ελπίζουν ότι σήμερα με την εντυπωσιακή ενίσχυση των εναερίων μέσων η πυρκαγιά θα τεθεί επιτέλους υπό έλεγχο -«μάχονται» επί τούτου  9 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Ολόκληρη τη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν μάχη με τις φλόγες που έχουν ήδη κάψει χιλιάδες στρέμματα στη  δυτική και νότια Θάσο, Οι πύρινες εστίες δυστυχώς δεν υποχώρησαν.

Στις 7 το πρωί  στη Θάσο επιχειρούσαν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δεκάδες εθελοντές και 36 στρατιώτες, ενώ γινόταν παράλληλα και χρήση (για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών)  11 οχημάτων των δήμων (υδροφόρες και εκσακαπτικά) Ρίψεις νερού άρχισαν από τα χαράματα από εναέρια μέσα τα οποία στις 10.30 το πρωί έφτασαν τα 9 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερο.

Στην περιοχή του Πρίνου (που εκκενώθηκε από χτες το πρωί)  η φωτιά κινήθηκε  απειλητικά προς τον οικισμό -από την πλευρά της Κορακιάς-, ωστόσο οι προσπάθειες των κατοίκων και η δημιουργία πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών έφεραν αποτέλεσμα και η επέλαση αποτράπηκε -ο κίνδυνος πάντως μέχρι και τα χαράματα παρέμενε αναφέρει το kavala portal.gr Απειλήθηκε και το κέντρο Υγείας στο Πρίνο.

Οι φωτιές διέκοψαν και την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές -προβλήματα και στην υδροδότηση δυστυχώς

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκαν και στην Καλλιράχη, με το ρεύμα να επανέρχεται μεν σε ορισμένες χρονικές στιγμές αλλά κατόπιν να διακόπτεται εκ νέου, ενώ διακοπές παρατηρήθηκαν ακόμα και σε μέρη που δεν απειλήθηκαν άμεσα από την πυρκαγιά -όπως στην Αστρίδα. Τα πράγματα επίσης δεν είναι πολύ καλά στον Ποτό, με την φωτιά να έχει περάσει τον δρόμο που συνδέει τον παραλιακό οικισμό με τον Θεολόγο -παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών- και να κατευθύνεται προς τα Λιμενάρια, με κίνδυνο να ενωθεί με τις υπόλοιπες πύρινες εστίες.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, με οχήματα που προέρχονταν ακόμα και από τα Ιωάννινα να περνάνε περί τις 11 το βράδυ μέσα από την Καβάλα με προορισμό την Κεραμωτή. Μάλιστα δύο από αυτά  -προφανώς λόγω του ότι οι οδηγοί δεν γνώριζαν την περιοχή- βρέθηκαν κατά λάθος στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» με σκοπό να περάσουν μέσω Καβάλας στον Πρίνο (παρά το ότι συνεχίζει να ισχύει το απαγορευτικό που έχει επιβληθεί από το Λιμεναρχείο)

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Νέων Θάσου απευθύνει έκκληση για την παρασκευή κρύων σάντουιτς για τις ανάγκες των δυνάμεων πυρόσβεσης που έχουν εξαντληθεί με τους άνδρες νηστικούς….

Χτες εν τω μεταξύ κάηκαν και σπιτια αλλά κόντεψαν να αποκλειστουν και βουλευτές της Καβάλας που είχαν πάει επί τόπου. Τελικά οι  δύο βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης, οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς. απεγκλωβίστηκαν
Πληροφοριες αναγέρουν ότι η φωτιά στην περιοχή Θυμωνιά (βρίσκεται μεταξύ Αλυκής και μονής Αρχαγγέλου, στη νότια Θάσο) έχει καταστρέψει οικίες.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here