Λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup αναμένει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, που υπόσχεται να συνεισφέρει εποικοδομητικά

Λύση στις 15 Ιουνίου για το ζήτημα του ελληνικού χρέους βλέπει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, προσθέτοντας ότι η στάση της Γερμανίας θα είναι εποικοδομητική στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Κόλμπεργκ επικαλέστηκε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα για την αναζήτηση λύσης ως την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου και αρνήθηκε να απαντήσει στις διαφορές με το ΔΝΤ.

Ωστόσο, παρά την άρνηση του να μπει στην ουσία της διαφοράς άφησε να εννοηθεί ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει λύση στο επόμενο Eurogroup.

Ο κ. Κόλμπεργκ παρέπεμψε τόσο στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι μια λύση είναι πολύ κοντά, όπως και στη χθεσινή εκτίμηση εκπροσώπου του ΔΝΤ, πως στο επόμενο Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία.

Όπως, τέλος, είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, «σε όλους επικρατεί μια θετική διάθεση και εμείς θα συνεισφέρουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις»

Πηγή: Deutsche Welle.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here