Λυκούδης: Οι μεταρρυθμίσεις δυστυχώς έρχονται και επιβάλλονται απέξω

ΦΩΤΟ: INTIME (Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

«Οι μεταρρυθμίσεις δυστυχώς έρχονται και επιβάλλονται απέξω», ανέφερε  ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης  ανακοινώνοντας την  πρόθεση του κόμματος του  να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για τη συμφωνία. Ο κ. Λυκούδης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, τόνισε ότι:

«Το δύσκολο μνημόνιο που είναι τώρα στις πλάτες της χώρας αποτελεί μια τελευταία δυνατότητα της χώρας για να μην χάσει την επαφή της με την Ευρώπη. Η ένταξή μας στην ΕΕ πριν από 35 χρόνια έγινε για γεωπολιτικούς και πολιτικούς λόγους. Συντέλεσε στην ανάπτυξή μας. Πέτυχε την εξάπλωση τηνς επιρροςή μας και βοήθησε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Ομως η σχέση μας με την ΕΕ παρέμενε αμφίσημη. Αρμέγαμε την αγελάδα και περί άλλων τυρβάζαμε. Παραμείναμε μια χώρα συντεχνιακά οργανωμένη με φοβικά σύνδρομα, με απέχθεια στην εξωστρέφεια και την καινοτομία. Ήμαστε πάντα το μαύρο πρόβατο. Φτάσαμε μέσα σε ένα αυτάρεσκο κλίμα, να επιλέγουμε εχθρούς μεταξύ των εταίρων μας, ζητώντας αλληλεγγύη, άνευ ανάληψης ευθυνών. Αντιμετωπίσαμε και ιταμές στάσεις, όμως το πνεύμα της ΕΕ επικρατούσε».

Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη «οι μεταρρυθμίσεις δυστυχώς έρχονται και επιβάλλονται απ’ έξω. Θα έπρεπε να τις έχουμε εφαρμόσει εδώ και δεκαετίες. Στεκόμαστε ακόμα στα πόδια μας. Οι κίνδυνοι όμως δεν έχουν εκλείψει. Δεν είναι η ΕΕ το τέλειο οικοδόμημα, ούτε η αρχιτεκτονική του ευρώ χωρίς προβλήματα. Ομως έχει δημιουργήσει μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Καλούμαστε να ψηφίσουμε αυτά που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Εκλέγηκε με πανεύκολη αντιπολίτευση. Καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα μνημόνιο που δεν ήταν αναγκαίο. Ομως τώρα δεν γίνεται αλλιώς. Το Ποτάμι θα ψηφίσει θετικά στην συμφωνία.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here