Ο άνθρωπος των αιθέρων τα κατάφερε: Επεσε από 7,6 χλμ χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε σώος! (video-photos)

Ο Luke Aikins έγραψε ιστροία. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που πέφτει από ύψος 7,5 χλμ, χωρίς αλεξίπτωτο και καταφέρει να φτάσει στη γη σώος και αβλαβής. Ο Luke προσγειώθηκε στη  Simi Valley της Καλιφόρνια,  σ ένα τεράστιο δίχτυ 30 επί 30 μέτρων και υψηλό όσο ένα 20οροφο κτίριο για να απορροφήσει την δύναμη τη πρόσκρουσης-πτώσης.

Οπως αναφέρει ο Guardian, o Luke  από το ύψος από το οποίο έπεσε, ίσα που μπορούσε να διακρίνει το σημείο της προσγείωσής του. Αλλά αυτό ακόμη και για ένα skydiver είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδίως όταν δεν φορά αλεξίπτωτο.
Το δίχτυ αυτό έκτασης ενός στρέμματος περίπου, ήταν η μόνη ελπίδα για να επιζήσει ο φιλόδοξος και ριψοκίνδυνος skydiver. Και εκείνος τα κατάφερε τελικά.
λουκ χωρις αλεξιπτωτοΗ όλη πτήση-πτώση του διήρκεσε περίπου δύο λεπτά και την παρακολουθούσε ένα μικρό πλήθος φίλων του, ανάμεσα στο οποίο ήταν και η γυναίκα του και ο τετράχρονος γιός του, ενώ το γεγονός μεταδιδόταν live από το δίκτυο FOX.

 

Θα ήμουν ψεύτης εάν έλεγα ότι δεν ήμουν ανήσυχος και νευρικός, είπε ο ίδιος πριν επιβιβασθεί στο ελικοφόρο αεροπλάνο για την πτώση του.

Πέφτοντας από το αεροπλάνο φορούσε μιά μάσκα οξυγόνου την οποία αφαίρεσε στα 4,5 χλμ με τη βοήθεια του εξαδέλφου του που συμμετείχε στην ομάδα υποστήριξης.

Στα 1.500 μέτρα οι άλλοι skydivers άνοιξαν τα αλεξίπτωτά τους και τον άφησαν εντελώς μόνο. Εκείνο που έπρεπε να κάνει ήταν να κατευθυνθεί προς το δίχτυ ασφαλείας.

Η προσγείωση στο δίχτυ έπρεπε να γίνει με την πλάτη, οπότε ο Luke έπρεπε τη τελευταία στιγμή να κάνει ελιγμό και να γυρίσει, όπως και έκανε.

Λίγο πριν ξεκινήσει για το εγχείρημα, διατάχθηκε να φορά οπωσδήποτε αλεξίπτωτο, το οποίο δεν θα άνοιγε παρά σε έκτακτη ανάγκη. Αλλά το γεγονός ότι έπρεπε να προσγειωθεί με τη πλάτη στο δίχτυ, απέτρεπε να φορά αλεξίπτωτο.

Μετά την επιτυχή προσγείωση ο Luke Aikins, πανηγύρισε προς το πλήθος, πήδηξε έξω από το δίχτυ και αγκάλιασε τη γυναίκα και το παιδί του. «Αισθάνομαι σχεδόν μετέωρος, είναι απίστευτο, είπε.

Το κατόρθωμα του Σαββάτου, ήταν μια νίκη της τεχνολογίας και της ανθρώπινης τόλμης. Είχαν τοποθετηθεί ειδικά φώτα ορατά σε ύψος 7.600 μέτρων, ώστε να τον κατευθύνουν στο σωστό μέρος. Τα φώτα άλλαζαν χρώμα ανάλογα με τη θέση που είχε ως προς το δίχτυ, βοηθώντας να πλοηγηθεί σωστά στον αέρα.

Το κράνος του, είχε επίσης κάμερες και GPS και έστελνε σήματα προειδοποίησης αν ξέφευγε από τη πορεία του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here