Λουτσιάνα Καστελίνα στο ΣΕΦ: Είμαι ευγνώμων στον ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω είναι πόσο ευγνώμων είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και πόση τιμή περιποιεί στο πρόσωπό μου η υποψηφιότητητά μου» είπε το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Λουτσιάνα Καστελίνα, εκφράζοντας τη συγκίνησή της που πρωθυπουργός είναι «ένας σύντροφος, ο Αλέξης Τσίπρας».

Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που κάνει προεκλογική εκστρατεία χωρίς να χρειαστεί να επιτεθεί στην κυβέρνηση. «Δεν μου έχει ξανασυμβεί» είπε και αναφέρθηκε στην 52η επέτειο του πραξικοπήματος, λέγοντας ότι «είχα την τιμή να είμαι η πρώτη δημοσιογράφος που συνελήφθη από τους συνταγματάρχες».

Η κ. Καστελίνα τόνισε ότι στην Ελλάδα αισθάνεται σαν στο σπίτι της και πρόσθεσε ότι πιστεύει σε αυτή την Ευρώπη που «γεννήθηκε άσχημα μεγάλωσε άσχημα και τώρα πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά».

Σε αυτούς που λένε ότι πρέπει να αποχωρήσουμε, η υποψήφια ευρωβουλευτής απάντησε ότι αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ευρώπη «είναι το μόνο πεδίο αγώνα πάνω στο οποίο πρέπει να παλέψουμε».

Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι να οικοδομηθεί μία αριστερή ευρωπαϊκή δύναμη που δεν θα επιτρέχει να συμβεί αυτό που συνέβη στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι αναπτύχθηκαν επικίνδυνα τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα είναι πιο δυνατή τώρα σε σχέση με 4 χρόνια πριν, και πιο δυνατή από την Ιταλία.

Εξέφρασε την ελπίδα να εντάσσονται υποψήφιοι από άλλες χώρες στα ψηφοδέλτια και στις επόμενες ευρωεκλογές, να υπάρχουν Έλληνες στην Ιταλία, Πορτογάλοι στην Ελλάδα «και ποιος ξέρει Έλληνες στη Γερμανία και Γερμανοί στην Ελλάδα», όχι όμως, όπως είπε, Σόιμπλε και Βέμπερ, τους συμμάχους του Μητσοτάκη, αλλά Γερμανούς εργαζόμενους που παλεύουν για τα ίδια ιδανικά. «Έτσι θα νικήσουμε παντού» τόνισε η κ. Λ. Καστελίνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here