Λοβέρδος: Για σκευωρία και στημένο πόρισμα κατηγορεί τη πλειοψηφία

Στην αντεπίθεση για το θέμα του Ερρίκος Ντυνάν προσπάθησε να περάσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, εξαπολύοντας επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Λοβέρδος κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του, υπό την ιδιότητα του πρώην υπουργού Υγείας, κατηγόρησε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι έχουν στήσει επιχείρηση σκευωρίας εναντίον του ίδιου και των άλλων πρώην υπουργών υγείας και μίλησε για προκατασκευασμένο πόρισμα από την πλειοψηφία της επιτροπής.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της πολύωρης εξέτασής του ο κ. Λοβέρδος επετέθη και στον πρόεδρο της επιτροπής Αντ. Μπαλωμενάκη τον οποίο κατηγόρησε ως «ενορχηστρωτή» των όσων αρνητικών διαδραματίζονται στην αίθουσα.
Μια από τις στιγμές μεγάλης έντασης ήταν η κίνηση του Βουλετη του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα να επικαλεστεί Έκθεση του κ. Γ. Σούρλα, ως γ.γ. Διαφάνειας, προκειμένου να υποστηρίξει ότι ο κ. Λοβέρδος ως υπουργός Υγείας την έθεσε στο αρχείο, αν και θα έπρεπε να την εξετάσει καθώς αφορούσε σκάνδαλα δωροδοκίας στο χώρο της Υγείας.

Όμως από την εξέλιξη της συζήτησης και μετά από πολλούς διαπληκτισμούς, απεδείχθη ότι όχι μόνο ο κ. Λοβέρδος δεν την «αρχειοθέτησε», αλλά και πως ο κ. Σούρλας είχε στείλει την επίμαχη Έκθεση στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση που άρχισε λίγο μετά το μεσημέρι και συνεχίστηκε ως αργά το απόγευμα ήταν ηλεκτρισμένη καθ’ όλη την διάρκειά της.

«Είστε κατηγορούμενος» είπε κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδος, με τον πρώην υπουργό να απαντά ότι κατηγορούμενοι είναι οι βουλευτές της δικομματικής πλειοψηφίας οι οποίοι προσπαθούν να στήσουν ενόχους και κατηγορίες εκεί που δεν υπάρχουν.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here