Λοβέρδος: Έχετε κρυφή ατζέντα τη δραχμή – Όχι στο δημοψήφισμα

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ  (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

«Η ελπίδα να φύγετε έρχεται, η ελπίδα να φύγετε ήρθε». Έτσι ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης κατά τη συζήτηση που διεξάγεται για το δημοψήφισμα.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πολλές φορές ότι το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να εκμαιεύσει την απάντηση από το λαό θέτοντας το ερώτημα με αόριστο τρόπο. Την κατηγόρησε δε για μετακύλιση ευθυνών προς τον ελληνικό λαό και τόνισε «εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες για λογαριασμό όλου του πολιτικού συστήματος κι εσείς από χτες το βράδυ κρύβεστε πίσω από τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός για να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο και τον εαυτό του όρθιο απεκδύεται των ευθυνών του».

Καταθέτοντας την ερμηνεία του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα έδωσε, μεταξύ άλλων, τη διάσταση του «λόμπι της δραχμής». «Τα κάνετε αυτά γιατί έχετε κρυφή ατζέντα τη δραχμή» τόνισε αναφέροντας κυβερνητικά στελέχη που, όπως είπε, τόνιζαν τον τελευταίο καιρό ότι «με τη δραχμή το πρώτο διάστημα θα είναι δύσκολο, μετά όμως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί».

Μεταξύ των στελεχών που ανέφερε ήταν και το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας το λόγο.

«Παραπέμπω τον κ. Λοβέρδο στο μπλόγκ μου όπου επανειλημμένα έχω αρθρογραφήσει υπέρ του ευρώ. Παρά το ότι είμαι ακραιφνής υπερασπιστής της παραμονής μας στο ευρώ χρησιμοποιεί την παραίνεση μου σε επιχειρηματικό ακροατήριο όπου παρακάλεσα τους παριστάμενους να συνεχίσουν να επενδύουν στη χώρα μας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και ανεξάρτητα από το νόμισμα. Βγήκαν λοιπόν τα παπαγαλάκια του τρόμου την επόμενη μέρα και με ενέταξαν στο λόμπι της δραχμής. Τώρα ο κ. Λοβέρδος πήγε να με εντάξει σ’ ένα λόμπι της δραχμής Έτσι μπορεί να κάνει, έτσι κάνει», κατάληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here