«Λουκέτο» στο αθλητικό τμήμα του Ελ.Τύπου! Εκδικητική η απόφαση καταγγέλλει ο ΠΣΑΤ

Αλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον χώρο του Τύπου. Οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» έβαλαν «λουκέτο» σε ολόκληρο το αθλητικό τμήμα της!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αναφέρει ότι το φημολογούμενο εκδοτικό πραξικόπημα επισημοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα με την εξοργιστική απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας να ανασταλεί η λειτουργία του αθλητικού τμήματος της.

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει την συγκεκριμένη απόφαση των ιδιοκτητών κ.κ. Σκαναβή, Μπενέκου, να βάλουν λουκέτο με απροκάλυπτο μάλιστα τρόπο, στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας, που έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι συνάδελφοι αθλητικοί συντάκτες που το στελέχωναν να περνούν στην ανεργία.

Η απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας, επί πλέον, αποτελεί πρόκληση από τη στιγμή που όπως οι πληροφορίες αναφέρουν, γίνεται με εκδικητικό τρόπο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν το περασμένο χρονικό διάστημα στον «Ελεύθερο Τύπο», εξαιτίας της ανάλγητης εργοδοτικής συμπεριφοράς και πρακτικής, σε ότι αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους μας.

Ο ΠΣΑΤ παρακολουθεί τις εξελίξεις και προειδοποιεί ότι θα βρεθεί απέναντι σε όποια μεθόδευση επιχειρηθεί ώστε η κατάργηση του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας, να αντισταθμιστεί με τυχόν «συνεργασία» με πρόθυμους εργολάβους της ενημέρωσης που ενδέχεται να αναλάβουν την κάλυψη του κενού στην αθλητική ενημέρωση.

Ο ΠΣΑΤ συμπαραστέκεται στους δεκαεννέα (19) συναδέλφους που προστίθενται κι αυτοί στη μεγάλη λίστα των ανέργων του χώρου μας, στην δύσκολη αυτή εποχή που βιώνει και η αθλητική δημοσιογραφία.

Ο ΠΣΑΤ, καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, την πρωτοβάθμια (ΕΣΗΕΑ) και δευτεροβάθμια (ΠΟΕΣΥ) συνδικαλιστική μας ηγεσία, να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα της συγκεκριμένης εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που απροκάλυπτα και εκδικητικά προχωρεί σε ενέργειες πρωτάκουστες.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΣΑΤ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, αλλά και στην αποκάλυψη και καταγγελία των παράνομων εργοδοτικών πρακτικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here