Λονδίνο: Σύρος φοιτητής το πρώτο θύμα στο πύργο της κολάσεως

Γλίτωσε από τη κόλαση της Συρίας και βρήε τραγικό θανατο μέσα στο φλεγόμενο πύργο του Λονδίνου. Ο  23χρονος φοιτητής Μοχάμεντ Αλατζάλι, από τη Συρία που βρήκε καταφύγιο στην Βρετανία είναι το πρώτο θύμα με ονοματεπώνυμο από την πυρκαγιά στον 24όροφο πύργο του δυτικού Λονδίνου. 

Ο Μοχάμεντ ήταν φοιτητής σε Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Κατοικούσε σε διαμέρισμα του 14ου ορόφου μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του. Βρήκε τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις, καθώς παρέμεινε στο διαμέρισμα όπως και πολλοί άλλοι, αναμένοντας βοήθεια.

Επισήμως οι νεκροί από την πρωτοφανή τραγωδία είναι 17, όμως οι αρχές εκτιμούν ότι θα αυξηθούν πολύ, καθώς υπάρχουν ακόμη δεκάδες αγνοούμενοι τους οποίους αναζητούν στους πάνω ορόφου χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Η εφημερίδα Sun του Λονδίνου μιλά ακόμα και για 65 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Την ίδια στιγμή, διογκώνεται το κύμα συμπαράστασης. Τόνοι τροφίμων, ρούχων, σκεπασμάτων κτλ έχουν προσφερθεί στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, όπως και σπίτια για να μείνουν προσωρινά.

Οσον αφορά τα αίτια και τις ευθύνες για την τραγική πυρκαγιά, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι που επισκέφθηκε την περιοχή και συνομίλησε με τους αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, όχι όμως με ενοίκους, εξήγγειλε την διενέργεια έρευνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here