Λονδίνο: Λεωφορείο πέφτει σε κατάστημα-10 τραυματίες

Πάνω σε κατάστημα στο Μπάτερσι, στο ΝΔ Λονδίνο έπεσε ένα κόκκινο διώροφο λεωφορείο προκαλώντας πανικό και περίπου 10 τραυματίες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που μετέδωσε πρώτη την είδηση, υπήρχαν επιβάτες που είχαν παγιδευτεί στον πάνω όροφο του λεωφορείου. Επιτόπου έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και τρεις μονάδες πυρόσβεσης.

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε για τουλάχιστον δύο ώρες, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η αντίδραση των Αρχών ήταν άμεση. Σε νεώτερη ενημέρωση, η αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν θύματα. Είπε ακόμη ότι ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο νότιο Λονδίνο, ενώ υπήρχαν δύο εγκλωβισμένοι επιβάτες.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για δύο γυναίκες, οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, «είχαν τις αισθήσεις τους και ανέπνεαν». Την ίδια ώρα, οι ιατρικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε εννέα επιβάτες, που τραυματίστηκαν ελαφρά, και παραμένουν στο σημείο.

Τελικά, έπειτα από περίπου δύο ώρες αγωνιώδους προσπάθειας, οι δύο επιβάτιδες απεγκλωβίστηκαν ζωντανές από το παρ’ ολίγον μοιραίο λεωφορείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι επιβάτες του λεωφορείου ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια, αμέσως μετά τη σύγκρουση, ενώ υπήρχε «πολύ αίμα». Άλλες μαρτυρίες ανέφεραν επίσης πώς ο οδηγός είπε στους επιβάτες, λίγο πριν το ατύχημα, ότι ένιωσε να χάνει τις αισθήσεις του.

Την στιγμή της σύγκρουσης, στο λεωφορείο επέβαιναν, ευτυχώς, μόλις 12 άνθρωποι. Άλλες μαρτυρίες ανέφεραν ότι κάποιοι είδαν καπνό από να βγαίνει από το πάτωμα του λεωφορείου, ενισχύοντας τους φόβους ότι μπορεί να υπήρξε κάποια φωτιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here