Λήξαν το θέμα Σαμαρά μέχρι νεωτέρας…

Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε σήμερα (Τετάρτη) το μεσημέρι στη Βουλή, έχει δημιουργήσει κομματική αναταραχή, ωστόσο κύκλοι του Μαξίμου δηλώνουν πως δεν υπάρχει θέμα. 

Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «καλύφθηκε» από τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, ο κ. Σαμαράς τον πήρε τηλέφωνο μετά την ψηφοφορία και του είπε πως «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο απουσίασε από την ψηφοφορία, αλλά ούτε έστειλε επιστολή για την πρόθεση ψήφου. Πριν από την ψηφοφορία, κύκλοι του Μαξίμου έκαναν σαφές προς όλους τους βουλευτές του κόμματος της Πειραιώς, πως η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί. Ουσιαστικά το μήνυμα του Μαξίμου ήταν πως σε περίπτωση που βουλευτές του κόμματος τηρήσουν άλλη γραμμή από αυτή που έχει χαράξει το Μαξίμου, θα διαγραφούν.

Δεύτερη απουσία

Σε κάθε περίπτωση, αυτή ήταν η δεύτερη ηχηρή απουσία του Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν στη Βουλή ούτε όταν ψηφίστηκε η πρόταση της Ν.Δ για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τότε, ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαρρεύσει πως βρισκόταν σε προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ερμήνευσαν τη στάση του ως αντίδραση για το γεγονός ότι δεν προτάθηκε ο ίδιος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η τροπολογία και η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία στη Βουλή αφορούσε την τροπολογία Μενδώνη για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Η κυβερνητική πρόταση, με την οποία ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν, πέρασε με τις ψήφους μόνο της Νέας Δημοκρατίας. Οι ψήφοι κατά την ηλεκτρονική καταμέτρηση ήταν: επί των 246 παρόντων, υπερψήφισαν 156 και καταψήφισαν 90 βουλευτές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here