Ληστεύουν τώρα και κλινήρεις ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ…

Δυσεξήγητο (παρά τις υστερίες της ΠΟΕΔΗΝ) παραμένει το πρόβλημα των ληστειών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται όπως πάντα ανοήτως ότι «η Αστυνομια έφτασε κατόπιν εορτής», λες και οιαδήποτε κλοπή ή ληστεία θα σημειωνόταν ποτέ σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη αν η Αστνομια ως δια μαγείας ήταν εκεί εκ των προτέρων.

Ομως δεν παύει να υπάρχει θέμα με την ανύπαρκτη φύλαξη του κτιρίου, αφού έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 3 ληστείες στον προαύλιο χώρο του και κυρίως στο ΑΤΜ απ όπου κάνουν αναλήψεις επισκέπτες ασθενών ή νοσηλευτικό προσωπικο. Προχτες το πράμα παράγινε, γιατί άγνωστοι δράστες αφου «σηκωσαν» 3 υπολογιστές από τα γραφεία διοικητικών που ήταν κλειστά αργά τη νύχτα, μπήκαν στους θαλάμους ασθενών της Α Παθολογικής κλινικής και τους άρπαξαν κινητά και χρήματα που είχαν κρυμμένα οι ταλαίπωροι άρρωστοι κάτω από τις κουβέρτες τους. Ο τρόπος δρασης υποδηλώνει τοξικοεξαρτώμενους δράστες, αφού συνηθως αυτοί διαπράττουν ληστείες για επί της ουσίας ευτελή αντικειμενα που θα πουλήσουν σε κλεπταποδόχους στο 2%-10% της αξίας τους -αν τα πάρουν κι αυτά.

Το θέμα είναι ότι το νοσοκομείο επιβάλλεται να διαθέτει φύλαξη και την ημερα και τη νύχτα όπως όλα τα κρατικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, ώστε οι φύλακες να λειτουργούν αποτρεπτικά εξαρχής -δεν χρειάζεται περιπολικο της ΕΛ.ΑΣ. αφού ο χώρος είναι πανεπιστημιακος και είναι άσυλο. Εξάλλου κανένα νοσοκομείο στη χώρα δεν έχει περιπολικά και αστυνομικους για φύλαξη, αλλά διαθέτουν όλα στοιχειώδη φύλαξη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here