Λίστα Λαγκάρντ: Εως τώρα εισπράχθηκαν 80 εκατ. ευρώ και έχουν ελεγχθεί 170 πρόσωπα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)
Mε το φάσμα της παραγραφής να απειλεί να σκεπάσει τη λίστα Λαγκάρντ και τα ονόματα όσων φυγάδευσαν στην ασφάλεια του εξωτερικού τα χρήματά τους , οι εσαγγελικές αρχές αποδύονται σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις προθεσμίες και να αιμοδοτήσουν τα άδεια κρατικά ταμεία.
Μέχρι στιγμής το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει  από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ 80 εκατ. ευρώ,  αφού σύμφωνα με πληροφορίες  ο έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων έχει ήδη ολοκληρωθεί για 170 πρόσωπα.  Από το ποσό των 80 εκατ. ευρώ, τα 13.788.184 ευρώ εισπράχθηκαν  μέσω των ευνοϊκών διατάξεων του  νόμου Βαλαβάνη, καθώς , όπως έγινε γνωστό, οφειλέτες προσήλθαν και υπήχθησαν στο νόμο ρυθμίζοντας συνολικές οφειλές που ανέρχονταν σε 26.023.832 ευρώ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες  ανάλογος φορολογικός έλεγχος έχει προχωρήσει για άλλες 350 περιπτώσεις.
Μένει,όμως, ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι να ξεσκονιστεί  η λίστα και να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί. Εχει αξία να δει κανείς τα αριθμητικά στοιχεία. Από τις συνολικά 2.062 εγγραφές ηλεκτρονικών αρχείων οι πρώτοι που ελέγχθηκαν , όπως είναι γνωστό  είναι οι συγγενείς του πρώην Υπουργού Οικονομικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχαν διαγραφεί από την αρχική λίστα που έφτασε στις ελληνικές αρχές.
Στη συνέχεια από τα υπόλοιπα 2.059 αρχεία  ταυτοποιήθηκαν  1.725 λογαριασμοί  που ανήκουν σε φυσικά  πρόσωπα ή σε εταιρείες για να ακολουθήσει η έρευνα από τους οικονομικούς  εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, τους οποίους συνδράμουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ .
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here