Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις- Ξεκινά η επιστροφή φόρου

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ(Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Εκπνέει σήμερα Παρασκευή η τελική προθεσμία για την εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2014 χωρίς την καταβολή πρόστιμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά η διαδικασία πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστροφής φόρου για όσες δηλώσεις είχαν υποβληθεί μέχρι την 20η Ιουνίου 2015 και το πόσο που θα πιστωθεί είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Οπως είναι γνωστό, από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα το βράδυ (οι φορολογούμενοι και οι λογιστές τους μπορούσαν να υποβάλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων (η επίσημη προθεσμία έληξε στις 31 Αυγούστου), χωρίς να βαρύνονται με τα πρόστιμα 100 – 500 ευρώ που προβλέπει ο νόμος.

Η μοναδική επιβάρυνση τους αφορά στις δηλώσεις με χρεωστικό υπόλοιπο οι οποίες και βαρύνονται με προσαύξηση 0,73% επί του εκκαθαριστικού.

Επομένως σε όσες δηλώσεις υποβληθούν (εκπρόθεσμα) από αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 θα επιβάλλονται κανονικά τα πρόστιμα εκπρόθεσμων αρχικών και εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ύψους 100 έως 500 ευρώ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here