Λιαργκόβας: Κίνδυνος νέου 2015, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο

«Αν δεν κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα συμβεί στη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός «νέου 2015». «Αν συνεχίσει αυτό, τότε θα απειληθεί και η ίδια η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η τελευταία ευκαιρία για κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι ο Φεβρουάριος, καθώς μετά «μπαίνουμε σε διάφορες ιστορίες».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real την Τετάρτη, ο κ. Λιαργκόβας είπε ότι «τα προβλήματα δεν τελείωσαν, είναι εδώ ακόμα», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι προοπτικές για το 2017, δεν φαίνεται να είναι αισιόδοξες. «Πολλά δεδομένα μας κάνουν να είμαστε επιφυλακτικοί», συνέχισε.

Ο ίδιος συμπεριέλαβε σε αυτά τα δεδομένα την αβεβαιότητα από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, εκφράζοντας την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία τον Φεβρουάριο. Είπε επίσης ότι από την άνοιξη και μετά, και κυρίως τον Μάιο, η πίεση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα αυξάνεται.

Ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε ότι το 2016 η οικονομία έδειξε ότι αντιστέκεται, αλλά, όπως πρόσθεσε, αυτό δεν  αποτυπώνεται στην καθημερινότητα. Συμπλήρωσε ότι η πραγματική οικονομία έχει γονατίσει, ενώ έκανε λόγο για ανησυχητικά σημάδια, αλλά και για υπερφορολόγηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here