Λιάνα Κανέλλη: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιεί βίαια τον κοινοβουλευτισμό», χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Η βουλευτής αναφέρθηκε τόσο στην επίθεση που είχαν δεχθεί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και στην επίθεση που δέχθηκε η ίδια από τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής.

Η κ. Κανέλλη χαρακτήρισε δολοφονική την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως είχε ως στόχο να τρομοκρατηθούν εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και να μην μπαίνουν στα συνδικαλιστικά Σωματεία.

«Επεδίωκαν να μην πολλαπλασιαστεί η ισχύς όσων αντιστέκονταν στην διάλυση της Ζώνης. Είμαι από το 2000 στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους. Εκφράζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους εργολάβους και τους υπεργολάβους, τον εκβιασμό στα μεροκάματα», είπε η μάρτυρας, προσθέτοντας ότι καμία ενέργεια δεν γίνεται χωρίς την εντολή του αρχηγού.

Η βουλευτής χαρακτήρισε προαποφασισμένη την επίθεση που δέχτηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

«Ήταν μια βαριά επίθεση που ήταν προαποφασισμένη. Λέει ο αρχηγός “θα τους κυνηγήσουμε” και έρχεται ο Κασιδιάρης και με πλακώνει μέσα στο στούντιο. Ο Κασιδιάρης ήταν ο ευνοούμενος του αρχηγού. Πιστεύω πως είχε σχεδιαστεί αρχικά κατά της Ρένας Δούρου. Εγώ αντέδρασα. Το έχουν κάνει και ομοϊδεάτες τους αυτό, στο εξωτερικό στην τηλεόραση», κατέθεσε η κ. Κανέλλη.

«Σφαγέας ο Ρουπακιάς»

«Σφαγέα και μαχαιροβγάλτη» χαρακτήρισε η κ. Κανέλλη τον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακια.

«Δεν ήταν περαστικός, αλλά εκπαιδευμένος σφαγέας ,μαχαιροβγάλτης. Είμαι 64 ετών. Δεν ξέρω μαχαιροβγάλτες να σκοτώνουν τυχαία», είπε. Μάλιστα, η βουλευτής υπογράμμισε πως αν ίσχυε ότι το έγκλημα «έγινε για οπαδικούς λόγους» τότε τον Φύσσα «θα τον είχαν “φάει” στις κερκίδες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here