Λευκός Οίκος: Είναι συμφέρον να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλαδα

Νέα παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας ώστε να επιτευχθεί συμφωνία, υπήρξε από την αμερικανική πλευρά. Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ ζήτησε να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα ώστε να μην υπάρξει αναταραχή στις αγορές την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «αχρείαστη».

«Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, είπε, σε αυτές τις συνομιλίες να επιλύσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία που δεν θα δημιουργήσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Τζος Ερνεστ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι πλευρές θα καθίσουν με καλή πίστη και θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα ικανοποιεί τις ανησυχίες τους.

Όταν ρωτήθηκε αν το ΔΝΤ είναι μεταξύ αυτών των πλευρών, ο κ. Ερνεστ απάντησε: «Είναι σαφές ότι το ΔΝΤ είναι μέρος των συνομιλιών και οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν έναν ρόλο να παίξουν. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι με την πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να εργαστούν από κοινού για μια συμφωνία που δεν θα προκαλέσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here