Λεβέντης: Ανέμενα αλλιώς το κοινοβούλιο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

 

«Ανέμενα αλλιώς το κοινοβούλιο, το ανέμενα γεμάτο και το βρίσκω άδειο. Ανέμενα αλλιώς και τη Βουλή, για να είμαι ειλικρινής, γιατί 30 χρόνια έδωσα αγώνες για να μπω σε αυτή τη Βουλή. Το μόνο που ακούω είναι πόσους συμβούλους έχει ο κάθε βουλευτής και τι προνόμια έχει. Τίποτα για το λαό».

Κατ΄αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή. Ο κ. Λεβέντης εστίασε στους συμβούλους των βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές οι οποίοι έχουν από πέντε συμβούλους, δηλαδή περίπου 750 άτομα.

Αναφέρθηκε δε, στη «σύσταση» που του έκανε ένας χωροφύλακας: «Μου είπε ένας χωροφύλακας που είναι του ΣΥΡΙΖΑ «πάρτους, πάρτους, διότι όλες αυτές είναι οικογένειες που ψηφίζουν». Δεν ξέρω ποιος είναι, δεν του πήρα το όνομα», συμπλήρωσε.

«Θα θέσω σοβαρό θέμα για τους συμβούλους. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα ξεσκεπάσουμε την σαπίλα. Ελπίζω σε όλα αυτά που θα κάνουμε να έχουμε συμμάχους τους τίμιους βουλευτές», συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού υπογράμμισε ότι ήταν «το πιο λυπηρό». «Αν τη συγκρίνεις με εκείνες του Σαμαρά, ήταν κατά 90% ίδιες. «Θα», «θα», όλα θα γίνουν».» .

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε ακόμη στο ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα πάρει τα προνόμια και την κρατική χρηματοδότηση επισημαίνοντας «για ιεραπόστολους ψάχνετε; Είμαι βλάκας να μην τα πάρω; Η έννοια της παρουσίας της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή είναι σε όλους να κοπούν τα προνόμια».

Επίσης καταλόγισε στους δημοσιογράφους ότι τον εμφανίζουν πρόθυμο να ψηφίσει την κυβέρνηση μη αναφέροντας πως στην επιστολή του στον πρωθυπουργό θέτει ως όρους εννέα σημεία. «Αν με ρωτάτε αν θα ψηφίσω την κυβέρνηση, σας λέω πως από την ώρα που ο κ. Τσίπρας διάλεξε τον κ. Καμμένο χωρίς να μου τηλεφωνήσει, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης», είπε και πρόσθεσε «προτίμησε να μοιράσει τα λάφυρα. Ας τα μοιράσει λοιπόν να δούμε πόσο θα κρατήσουν»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here