Λέσβος: Βίαιη ρατσιστική επίθεση με μπουκάλια βεγγαλικά κατά μεταναστών από ακροδεξιούς

Ομάδα ακροδεξιών εξαπέλυσαν βίαιη επίθεση κατά προσφύγων και μεταναστών  που παραμένουν στη πλατεία Σαπφούς.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στη Μυτιλήνη, όταν ομάδα περίπου 200 ατόμων εκτόξευσε μπουκάλια, βεγγαλικά, κροτίδες και μία φωτοβολίδα και κινήθηκε προς το μέρος προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν, οι οποίοι για πέμπτη ημέρα έχουν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στην ομάδα των προσφύγων και μεταναστών, βρίσκονταν κυρίως στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των προσφύγων και μεταναστών κάνοντας χρήση χημικών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες. Σε ενίσχυση των τελευταίων έσπευσαν και πολίτες του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες, ορισμένοι από τους οποίους επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, απαιτούν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν, ζητώντας να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβάλει.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο.

Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς.

Μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειονότητα των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία, προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here